2008. augusztus 12, 00:26, kedd
Pónielőkerítésileg a nyomozás eredménye teljes káosz, szerencsére a leleplezett hazugságok után kellő fenntartással fogadunk minden egyes új információt. Próbálom felsorolni az egyes telefonálások eredményeit:
aug. 10., délelőtt: F. megígéri, hogy két héten belül leszállítja, mondom, hogy meggondoltam magam, elegem van a variálásából és a hazugságaiból, péntekig hozza, különben balhé lesz, erre ő, hogy perszepersze, viszont mikor elkérem tőle a póni jelenlegi tartózkodásának címét, nevet és telefonszámot, megpróbál lerázni. Hol arra hivatkozik, hogy társaságban van és nem tud beszélni, hívjam vissza 5 perc múlva, és kinyomja a telefont (a múlt homályába vesző tévés emlékeim szerint ilyenkor szokták a közönség segítségét kérni.) Azonnal visszahívtam és megkértem, hogy ennyire ne nézzen hülyének, társaságtól függetlenül nyugodtan mondhat egy településnevet, erre le lettem üvöltve, hogy hagyjam békén, már így is tönkretettem a családját, telefon lecsap és kikapcs. Ezután vagy nem kapcsolható, vagy kinyomja, vagy ha nagy ritkán felveszi, eljátssza, hogy nem ért semmit, és bőszen hallóhallózik. Délután küldtem neki egy sms-t, miszerint az ő érdeke, hogy együttműködjön, az sms megkapásától számított 1 órán belül kérem az adatokat, különben megy a feljelentés. Ezután hol ki van kapcsolva, hol foglalt, ill. bő 3 órával később felvette valaki azzal, hogy F. ottfelejtette a telefont az illető kocsijában, hívjam egy óra múlva... Hát ja.
Ma reggeli fejlemény: sikerült beszélni a feleségével, aki szintén közölte velem, hogy tönkretettem a családot, pszichiáterhez kell hordani miattam a gyerekeket, maguk között csak lótolvajként emlegetnek, és ha tovább zaklatom őket, feljelentenek, amiért elloptam a csikót. Ugyanez a csikó két perccel korábban még jogosan az enyém a póniért cserébe, tehát nem követelhetem a pónit. Amúgy meg F. aláírta az ajándékozási szerződést csikóra és Pompira egyaránt, szóval pech.
Amit nagyon elszúrtam, hogy a pónira nem volt szerződés, őt csak közvetítettem, nem is ismertem. Még Pompi átszállításakor láttam a töksötétben fél percre, készült egy pocsék fotó, amin nem nagyon látszik semmi, kb ennyit tudok róla. Ha látnám, megismerném, úgyhogy ha egy másik lovat küld fel, azt kiszúrom, bár sokra nem megyek vele. (A röhej az, hogy mikor Pompit vittük és aláírtuk az örökbefogadásit, F. mondta, hogy majd írjunk egyet a póniról is, hogy minden tiszta legyen.)

Asszonykától megtudhattam, hogy Pompit már ilyen soványan kapták tőlem (ejha), illetve a legújabb verzió szerint "a póni megdöglött, csak nem merték megmondani". Ezek után nagyon kiváncsi vagyok, hogy péntekig milyen pónit akarnak felküldeni, főleg, hogy a papírt is aláírták róla. Szerintem ennyi hazudozás után az a legvalószínűbb, hogy eladták, csak az asszonyka egy fokkal rafkósabb F-nél, és későn bár, de kitalálta, hogy egyszerűbb egy nyom nélkül elpusztult lóra hivatkozni, mint visszaszerezni egy élőt. ("Megnyúzták és megették", már nincs belőle semmi, a bőrét kidobták, a hús elfogyott, semmi, de semmi bizonyíték nincs, hogy a póni valaha létezett, na persze...) A hölgyeménynek mindenesetre belenyúlt a képe a telefonba, mikor mondtam, hogy F aláírta a szerződést, hogy visszahozza a pónit, úgy tűnik, pár pontot elfelejtettek egyeztetni. Ismét üzentem F-nek, hogy az ő érdeke az együttműködés, úgyhogy ha nem szeretné tönkretenni a családját, ne bújkáljon, beszéljünk.
Este sikerült elérni (sőt ő keresett), volt nagy szánom-bánom, bocsánatkérés, meg a vallomás: nem merte megmondani, mi történt a pónival (már két hete ugye...), és tényleg venni akart egy másikat. Egyre inkább azt gondolom, hogy eladták, és ez a lerázós blabla, csak későn jutott eszükbe. Rettenetesen be van tojva, (van is miért), lassan eljutunk a bármit akarok, megkapom-stádiumba, mondtam, hogy nem kell cifrázni, a pónit akarom és kész. Ezúttal sikerült viszonylag kultúráltan csevegnünk, a végén megkérdezte, hogy ugye nem jelentem fel, mert jajagyerekek, mondtam, hogy ne aggódjon, hiszen megígérte, hogy péntekig hozza a pónit, ha tartja a szavát, nem lesz gond. Rövid tépelődés után megkérdezte, hogy visszahívhat-e 10 után, eddig vártam, persze nem történt semmi. Reggel folyt. köv.  

<< 2008. augusztus 13, 01:08, szerda 2008. augusztus 11, 22:21, hétfő >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)