2008. augusztus 15, 15:20, péntek
Dél körül érkeztem haza a Mátrából, élmény volt fejfájósan, 40 fokban, egy szem árnyék nélkül a dögnehéz hátizsákkal a körforgalomtól 5 km-t becaplatni a tanyáig (addig legalább el tudtam stoppolni.) Petinek hatalmas köszönet az állatok ellátásáért, megbeszéltért és soronkívüliért egyaránt. Itthon minden rendben volt, Flex a szokásos egyedülvagyokitthon-dührohamában levert és széttépett ezt-azt a konyhában, ill. kinyitotta és félig kinyalta a nescafés üveget, jól el fog pörögni pár napig.
Miután körbenéztem az itthoni állományt, lerogytam a számítógép elé, megírtam a Pompiügyi képes beszámolót, aztán jól bezártam az ablakot, mielőtt elmentettem volna a bepötyögött anyagot. Nekifutok még egyszer, kissé rövidítve:
Pompi jól érzi magát, szerintem szépen alakul, persze az is lehet, hogy csak megszoktam a pálcikaló-látványt. Mindenesetre a hasa mintha kitelt volna (korábban takarmány helyett csak az éhezéstől gyomorfekélyes férgek kóvályogtak a bélrendszerében), és a combján is látok némi pozitív változást. A "tökön hízlalt svábló" kategóriától még errébb van, de ha rajta múlik, meglesz az is. Márpedig csak rajta múlik, a jófajta mátrai fű mellett napi háromszor fél vödör tápot meg müzlit tolnak be az arcukba Hekubával.
  
Hekuba lábproblémája a sok mozgástól rengeteget javult, a kisasszony viszont határozottan elszemtelenedett, ha úri kedve úgy tartja, rúgással fenyegetőzve terrorizálja a lóellátó személyzetet. Velem is bepróbálkozott, igaz, nem rúgással, hanem sunyítva át akart gázolni rajtam, mely próbálkozást az éppen kezem ügyében lévő jegyzetfüzet segítségével leadott csattanós pofonnal honoráltam. Az eredmény egy, a megdöbbenéstől a domboldalban seggrecsüccsent Hekuba lett, aki a továbbiakban már mégsem óhajtott átgázolni rajtam.
Hekuba régi, elhanyagolt lábsérülése, amit kezelés helyett trágyában-ammóniában pácoltak:

Pörgefülű-szépszemű Hekuba szemmel tartja környezetét:
  
A háttérben látható cirokseprűt később jó étvággyal elfogyasztotta, ill. határozott léptekkel elindult felfelé a tornácra vezető lépcsőkön, szerencsére időben sikerült lebeszélni arról, hogy tiszteletét tegye a házban.

Csipetnyi konfrontáció a kaukázusi Igorral, aki a világ minden csontjáért sem engedte volna be a csikót maga mellé a pad alá. Eltökéltségét heves morgással nyomatékosította, Hekuba meg, hogyismondjam, maradjunk annyiban, hogy fütyült rá. No meg nem is állt szándékában befeküdni a pad alá.

Munka után édes a pihenés, semmittevés után meg pláne.


<< 2008. augusztus 17, 00:58, vasárnap 2008. augusztus 13, 01:31, szerda >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)