2008. augusztus 24, 01:44, vasárnap
Szakad az eső, és nem értem, miért - nem teregettem, széna/szalma letakarva, és nem hagytam kint semmit, aminek nem szabad megáznia, legalábbis még nem jutott eszembe ilyesmi.
A forró szárazság rendesen kikezdte a lovak patáit, ha jól emlékszem, június elején voltak utoljára körmölve, de már nagyon rondán reped, töredezik a patájuk, úgyhogy szerdán körmölés. Ez a kutyáknak mindig örömünnep, (imádják a lefaragott szarudarabkákat), ezért ma megmutattam nekik az élet árnyékos oldalát: végigkörmöltem az egész házőrzőállományt, minek következtében hatalmasat zuhant a népszerűségem, az ebekre viszont nagyon ráfért. A puha homokon nem kopik a körmük, és riasztó hosszúságúra nőtt (arról nem is beszélve, hogy mekkorákat tudnak karmolni idétlenkedés közben.) Ki-ki vérmérséklete szerint viselte a tortúrát, volt nyüszítés, megsefogdalábamat-hiszti, rettegő szemforgatás és következetes menekülés egyaránt, de végül mindenki túlélte a rettenetes megpróbáltatást. Azt nem is remélem, hogy rájöttek: a dolog nem fáj, viszont igen hasznos, már csak azért is, mert megtapasztalhattam, a kutyalábtartáshoz képest a lólábfogás bakfitty.
Póknál különösen időszerű volt a tappancsvizit, csak most vettem észre, hogy az egyik hátsó lábán a farkasköröm nagyon belehúzott a növésbe, és visszapöndörödve fél centi mélyen belefúródott a kiindulási pontul szolgáló lábujjba. Szerencsére sikerült gond nélkül lecsippenteni a körömharakiris szarudarabot, pedig ott aztán jogos lett volna a tiltakozó rúgkapálás, ehhez képest talán Pók bírta a legjobban a gyűrődést.

A tegnap említett Fagótkodásból némi ízelítő, játék Tréflivel:

akit szintén nem kell félteni, hogy besavanyodik a túlzásba vitt komolyságtól. Tréfli egyébként tagadhatatlanul anyja lánya, legalábbis ami a fekvési hajlamokat illeti (a gyakorlat majd meghozza a tökéletes hanyattfekvést is, a kisasszony egyelőre oldalirányba tendál.)

Hogy hogyan tölti az idejét Fagót, a Tanya Egyetlen Tökös Kanja a Tanya Egyetlen Tökös Kandúrjával, a herélőnapot szabotáló Babzsákkal? Hát így.
  
Játék után jöhet a jól megérdemelt pihenő, melynek során a tökös legények elfogadják a kappan Copy-Paste társaságát is. Eleinte van egy kis kavarodás, mivel szűknek bizonyul a tanyaudvar, és Copy-Paste jobb hátsó lába csak és kizárólag Babzsák orrában fér el kényelmesen (legalábbis CP szempontjából),

aztán helyreáll a világ, a tanya és a hátsó lábak rendje, marad a szokásos derűs bámészkodás. Giccses? Igen. És így (is) szeretem.

 

<< 2008. augusztus 26, 12:17, kedd 2008. augusztus 22, 21:48, péntek >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)