2008. augusztus 26, 13:51, kedd
Készülődünk a költözésre, azaz én készülök, 28 szempár pedig unottan figyeli (Cica nem ér, ő maximum fülel.) Dobozolás, zacskózás, zsákolás, szortírozás, selejtezés, hörgés, hogy mi a fenének kell ennyi vacak, és itt nem feltétlenül az állatokra gondolok, bár ez a megközelítés is jogos.
Készülnek a kupacok, ez kell, ez nem kell, ez lehet hogy még kell, utóbbi két kategória likvidálásra kerül. Rettenetes menyiségű originál vázlat, majdholnapbefejezem-stádiumban lévő rajz vált a lángok martalékává, ennyivel is többet ér a maradék, ami fontos dolog, ha úgysem tudom eladni őket. Kiderült, hogy van vagy 3 tucatnyi félzacskónyi papírzsebkendőm, a különböző táska- és nadrágzsebekből pár kiló tampon, a fiókokban raklapszámra ismeretlen eredetű és tartalmú cédék, és közben mindenhonnan rég keresett lovasfotók, rajzok és sajtcédulák hullanak alá, az őskáosz semmiség ahhoz képest, hogy mi van a tanyán.
A költözés másik következménye, hogy nekiugrottam bizonyos állategészségügyi izéknek, úgy mint féreghajtás (nem valószínű, hogy van bennük, de biztosra megyek, különben sem vagyok hajlandó több állatot átvinni, mint amennyit muszáj, az apraját itthagynám), kutyák kullancs-és bolhamentesítése méregdrága spot-on mityükkel, lekenős-spricnis bögölyűző kegyszer a gebéknek költözés utánra, meg persze féreghajtó nekik is... A pénztárcám már sikitva hátrál, ha csak felénézek, és még nem tud a holnai körmölésről és a holnaputáni fuvarról. Kicsit irigylem is.
A lovak féreghajtózása még hátravan, mint legmacerásabb feladat, a forgatókönyvet már kívülről fújom. Lecsó jó fej lesz, legalább most, Cica ágaskodni fog, Trabi dettó, Traccs szívrohamot kap, de előtte hisztizik negyed órát és mindenkit legázol, Nyüzüge megutál egy életre, Ozzy "csak" megsértődik, Café kicsivel több féreghajtót fog kibugyborékolni a száján, orrán és fülén, mint amennyit beletöltöttem (a szájába), és így tovább.
�?gy azután laza bemelegítésként a kutyák-macskák féreghajtásával kezdtem (a tablettát egy falatnyi kajába rejtve nem gond), majd jött a kutyahátra pöttyintendő spot-on. A feladat első ránézésre nem rejt magában semmiféle problémát azon kívül, hogy Flexet ki kell kötni rövid pórázra, mert ha meglátja, hogy valami készül, kiugrik a csukott ablakon és pánikszerű meneküléssel távozik, ill. ha időben elkapom és ráborítom a rettenetes mennyiségű (2,5 ml) kegyszert, az első dolga az, hogy alapos hempergéssel eltávolítja. Tehát Flex kikötve az előszobában, két méterre tőlem, spot-on immár a marján, pofáján tükröződik a világvége és brutális gazdi által meggyötört szegény mentésre váró kutya minden testi-lelki fájdalma, és rázza a zokogás. Ha nem lenne a főállású kutyám idestova 8 éve, talán be is dőlnék neki, de legalábbis feljelenteném azt, aki ezt a szörnyűséget tette vele.
A másik nagy feladat Fejőke, mert mégis hogy cseppentesz egy kutya marjára bármit, ha az ominózus eb az élete szinte teljes egészét stabil hanyattfekvésben tölti??? Hanyattfekve vigyorog, hanyattfekve kelleti magát, hanyattfekve csóvál, hanyattfekve rázza a seggét, hanyattfekve kunkorog, és ha még hozzá is szólsz, hát még hanyattabbfekszik az elragadtatottságtól, és kezdődik minden előről, akarom mondani folytatódik ugyanonnan. Oké, Fejőke pici kutya, felveszem, hanyatt- azaz hasrafordítom, szorítom a térdemmel, hogy vissza ne ránduljon az eredeti pozícióba, rácsepp, és akkor tartsam egy fél óráig??? Merthogy nincs az az égi/földi hatalom, ami Fejőkét hason vagy négy tappancson tartaná, ha valakinek lehet örülni, és erre a célra határeset-jelleggel ugyan, de én is megfelelek.
Nehéz dolog ez a költözködés...

<< 2008. augusztus 27, 18:19, szerda 2008. augusztus 26, 12:17, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)