2008. október 06, 20:18, hétfő
Már régóta tervezem Igor bemutatását, és úgy döntöttem, most túlesek rajta. Egyrészt azért, mert Igor jelenség, másrészt azért, mert tegnap meglepett, harmadrészt azért, mert ma is.
Igor 3 év körüli hatalmas, impozáns kaukázusi kan egyenesen a salgótarjáni gyepmesteri telepről. Meglehetőst félt tőle mindenki, miután megérkezett, nagy nehezen átterelgették egy zárható istállórészbe, majd két nap múlva megfelelő életbiztosítások megkötése után nagy levegő, és kiengedték a rettenetes fenevadat.

Egész Mátracserpuszta reszketett a félelemtől, ahogy Igor, a vérszomjas házőrző peckesen kivonult a magánzárkájából, majd két lépés megtétele után tompa puffanással az oldalára esett, és még röptében elaludt.
Igor, a házőrző placebokutya. Orcáján váltakozik a bumburnyák mélázás és a gyermeki mosoly; temperamentum, őrző-védő hajlam semmi, esetleg fekvőrendőrnek jó lenne, bár itt a hangsúly a fekvésen van. Az nagyon megy neki, természetesen oldalvást kiterülve, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a talajjal, mert a stabilitás fontos dolog az életében. Enni is fekve szokott, két mancsa közé szorított tállal, ez a pozíció alvásra is alkalmas (hahh, melyik nem???) Előfordul, hogy egy éhesebb tyúk Igor fején szteppelve csipeget a kutyatápból.


Tulajdonképpen elrettentő látvány lenne, ha legalább arra venné a fáradságot, hogy felálljon és ugasson kettőt, de Igor ilyet nem tesz, ha meg falnak támasztanánk vagy botokkal kipöckölnénk, az hülyén néz ki. Arra jó, hogy a betörők megfulladjanak a röhögéstől, esetleg átessenek rajta a sötétben és nyakukat törjék.
Pedig Igor igenis veszélyes, vagyishogy vannak olyan helyzetek, amikor én személy szerint félek tőle. Néha előtör belőle a bohó fiatalság életérzése, és játszik. Erre egyrészt a közelgő dübörgés figyelmezteti az áldozatot, másrészt a fájdalmas tény, miszerint egy kaukázusi fogsor pajkosan belecsippent a hátsójába, majd a kíntól megroggyant térdeket kilöki egy odacsapódó hatalmas far. Ilyenkor célszerűbb azonnal összeesni és a földön elterülve némán tűrni a taposást, mivel a sikongatást vagy csukladozva elfojtott zokogást Igor pozitív visszajelzésnek veszi, és csakis a játszópartner kedvéért tovább pörgeti magát. Kitartóbbak megpróbálhatnak talpon maradni, ha vállalják, hogy Igor teljes sebességgel belecsapódik az ember sípcsontjába; ez lassan gyógyuló szilánkos törést eredményez, aminek a súlyosságát cseppet sem enyhíti, hogy Igor ritkán gyorsul fel, de akkor nagyon.

Igor és egyéb állatok. Hmm. A csacsitól nagyon fél, egyéb kutyákra fütyül, a macskákkal egyetlen alkalommal , az első találkozáskor konfrontálódott, mikor a cicák rossz magasságban pihentek a lépcső szélén lerakott dobozokon, és a mellettük elballagó, csóváló Igor sorra lepofozta őket a farkával.


<< 2008. október 07, 11:25, kedd 2008. október 06, 10:04, hétfő >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)