2008. október 09, 16:49, csütörtök
Tegnap volt a Stopliherélés Világnapja, úgyhogy mára lett egy töketlen, ámde galléros Stopperünk.
Mivel reggel még rutintalanul botladozva közlekedett a nyakára húzott tölcsérrel, gondoltam, letesztelem baromfi-kompatibilitásra - ez sajnos hiba volt, egy kiskorú csirke élete bánta, ő is rutintalan volt a tölcsérkutya előli menekülésben. Stoplit visszazártam az éjszakai szállására, de annyira belejött a csirkevadászatba, hogy 5 perc múlva megint kint volt, gallér ide vagy oda, pillanatok alatt elkapta a kakast (aki szegény elájult, de később magához tért), úgyhogy nem mertem a páromnál hagyni, visszavittem a saját udvarba. Ott viszont Cefre lábadozik, akit Stopli továbbra is gyűlöl, így kénytelen voltam megkötni a tyúkgyilkost, már csak azért is, mert a szomszéd udvar is tele van szárnyasokkal. Természetesen ez csak átmeneti megoldás, de annak is pocsék; a hétvégén remélhetőleg meg tudjuk csinálni az udvar kerítését, de tartok tőle, hogy mindenkinek jobb lesz, ha megpróbálok Stoplinak új gazdit találni, ahol egyrészt nincs baromfi, másrészt pedig nem ilyen nagy falkába kerül.

Cefrét tegnap nem vittük el az állatorvoshoz, egyrészt nem tudtuk megoldani, hogy a két kutyát biztonságosan és kényelmesen el tudjuk egymástól szeparálni, másrészt Cefrencsnek annyira fájt a jobb mellső lába, hogy nem akartam fél órán keresztül rázatni (aki már járt nálunk, tudja, milyen horrorisztikus az idevezető utolsó 5 km.) Tegnapra már nagyon rondán beszűrődött az egész virgács, és bár jobban örültem volna, ha szakember ítéli meg az állapotát, de tapicskolás, megfigyelés stb alapján meg mertem kockáztatni, hogy ronda zúzódáson-húzódáson kívül nincs más baja, úgyhogy kértem neki gyulladáscsökkentőt, és mára tényleg látványosan javult az állapota. Köszönjük a Salgótarjáni Állatgyógyászati Centrumnak a segítséget, és a kedvezményes műtétet (Stopli nem annyira hálás érte, de ez az a pillanat, amikor az ő véleménye mérsékelten számít.)

Cefrének nem csak a lába, hanem a lelkivilága is jobban van, ma már vígan kocogva jött elém, sőt némi bizonytalankodó farokcsóválásban és egy pironkodós kutyapusziban is részesültem. Igorral is szent a béke, ahogy azt a mellékelt ábra mutatja:

A következő pillanatban Igor rálépett a lábaik között grasszáló Babzsákra, így az idillnek heves macskaüvöltés kíséretében vége szakadt.

Szabadulóművész nyulunk, a lefülelhetetlen partizán Nyúlvájvör, aki mára abszolút elkapható, de szigorúan csak vakargatni szabad:

Ha már egyszer lómenhely, ne csak egyébkategóriás négylábúakról legyen szó, íme néhány mai kép a gebbencsekről:

És a hét legnagylányosabb szerzeménye: vadiúj barikás lábtörlő, óóóójeeee.

 


<< 2008. október 13, 09:29, hétfő 2008. október 07, 23:24, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)