2009. február 07, 19:35, szombat
Tadamm, új lakónk van, aki nem a klasszikus menhelylakó kategóriába tartozik, hanem Dömpi mellett, illetve a későbbiekben helyett a munkásosztályt fogja erősíteni. Egy kétéves hidegvérű kancacsikóról van szó, akinek a puszta kinézete alapján kijelenthetjük: jól járt, hogy ide került. Kb. húszkilónyi khmm, nevezzük nevén, szarcsimbók van a hasán, farán, lábain, sőt a fején is, és hogy a hatás teljes legyen, mindezek mellett Gyémántnak hívják, helyesebben hívták.

Nekem legjobb esetben is a (bél)Sárarany jutna eszembe róla, Gyémánt, szén vagy szar, végülis csak két betű különbség. Itt természetesen új nevet kapott, a párommal hosszasan vitatkoztunk, ő ragaszkodott hozzá, hogy a ló a rajta felhalmozott mindenfélére való tekintettel Bidé legyen vagy Piszoár. Itt elkövettem azt a hibát, hogy figyelmeztettem, a "piszoár" hímnemű, ez meg egy kanca, tehát akkor már inkább Piszoáz, na, ennek még nagyobb sikere volt. Én azonban a sarkamra álltam, és úgy döntöttem, részemről a lovat Ribicnek fogom hívni, és kész. Hogy mit jelent a Ribic, azt nem tudom, csak azt, hogy egyszer egy hörcsöggel álmodtam, és az azt mondta, hogy "ribic". Tehát elmondhatjuk azt, hogy Ribicünk a világ első, álombeli hörcsög által elnevezett hidegvérű csikója, aki emellett eséllyel pályázhat a legretkesebb, álombeli hörcsög által elnevezett hidegvérű csikó megtisztelő címre is.Ribic egyelőre külön karámban lakik, ahol társaságnak megkapta Zakut, hogy egyrészt szocializálódjon, másrészt szokja a mozgást (éljen a szakszerű csikónevelés, eddig egyedül volt, gyakorlatilag zéró mozgáslehetőséggel.) A tökfejűbe egyből beleszeretett, lelkesen követi és szeretettel vakargatja.

Az elkövetkezendő időszak a lópucolás jegyében fog eltelni, sajnos a trágyás sár olyan mértékben belegyógyult a csikó szőrébe, hogy vagy meg kell várnom a tavaszi vedlést, vagy radikális beavatkozásra lesz szükség, valószínűleg a jó öreg sniccer segítségével. Nem lesz egyszerű elfogadható állapotba hozni a kisasszonyt, gőzöm sincs, mikorra sikerül lerobbantani róla a trágyapáncélt, de majd igyekszem.

Sajna Ribic érkezésekor már esteledett, úgyhogy a pocsék fényviszonyok és a piszkos-izzadt ló mellé kapkodás is járt, jövő héten remélhetőleg lesznek szalonképesebb fotók is.

<< 2009. február 09, 22:51, hétfő 2009. február 05, 15:24, csütörtök >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)