2009. május 02, 00:31, szombat
Levelet kaptunk Edittől és Lacitól, íme az illusztrált Bufla-beszámoló.

Szia Andi,

Hétfőn lesz egy hónapja, hogy kutyások lettünk, úgyhogy gondoltam elmesélem mi történt mióta leküzdöttük a Nagy Lépcsőházi Rém-et.

Alap dolgok:

- evés/ivás: első pillanattól kezdve mindent elfogad és két pillanat alatt eltűntet. Koldulós fajta, de ha nem fogalkozol vele akkor rövid időn belül feladja.
- szobatisztaság: épp tegnap sikerült 12 órára egyedül hagyni... nem mondom hogy nem pörgött-forgott hogy vigyem le azonnal amikor megérkeztem, de a lényeg hogy a lakásban semmit nem csinált.
- társasági élet: alapvetően inkább az emberek érdeklik mint az állatok, bár van egy szerelme a téren (Richárd, aki 100%-os goldi, és minden lány belé szerelmes, ezt persze tudja, és rezignáltan viseli).
Ha idegen helyre megyünk akkor az első 1/2 - 1 órában elvonul, egy kicsit lelazulni (továbbra sem szeret autózni, de erről majd később) aztán akár a fején is ugrálhatnak, egyáltalán nem érdekli. A cicával jól elvannak, egyetlen konfliktus forrás az étel, de ezt nekünk kell kezelnünk, nem pedig a kutyának.
- engedelmesség: odafigyel a vezényszavakra. Megáll, visszajön, leül, viszont nulla járdabiztonsággal rendelkezik (gondolkodás nélkül kilép a kocsik elé) úgyhogy póráz nélkül egyenlőre nem sétálunk.
- játék: húsvétra kapott egy kötelet ami után szivesen rohangált de nem volt megőrülve érte.


A múlthét végén a kisbarátai a téren labdáztak és ő is teljesen rápörgött a témára, úgyhogy vettünk neki egy labdát, ami azóta elsőszámú kedvenccé lépett elő, mindenhová viszi magával.
- autó: továbbra sincs nagy barátságban az autózással. Odáig sikerült eljutni, hogy nekem legalább eljön a kocsi ajtajáig és "csak" be kell emelnem, Lacinak ezt sem hajlandó megtenni. Ha már bent van akkor nincs gond, lefekszik és alszik.
- lépcsőház: ezt a témát lezártuk. Sőt! Annyira bátorrá vált, hogy vasárnap este őnagysága úgy gondolta, hogy nem labdázott eleget egy ajtónyitás alkalmával kisurrant (szájában a labdával), és az épp akkor érkező Zénóval (az alattunk lakó 9 hónapos vizslával) elindultak lefelé, hogy akkor ők még játszanak.

Két hete voltunk kutyakozmetikában, úgyhogy gyönyörű, illatos és pihepuha lett. Ez azt is erdményezte, hogy nem nagyon lehetett vele utcára menni, mert ha nem állított meg a szembejövő a "de szép kutya, megsimogathatom?" kérdéssel, akkor ő ment oda mindenkihez akit szimpatikusnak talált.

A hétvégén újra megpróbáltuk a fürdés dolgot, aminek aztán FÜRDETÉS lett a vége. Kimentünk Szentendrére és a Pap-sziget-nél lementünk vele a partra. Először csak lefeküdt az iszapos sárba, aztán (miután határozottan rászóltam, hogy nem szabad! gyere ide azonnal!) boldogan meghempergett benne.Kb mint egy disznó úgy nézett ki és akkor a szagáról még nem is beszéltem ... :s Úgyhogy otthon Laci bevágta a fürdőkádba és jó alaposan lecsutakolta, erről fényképes dokumentáció is készült, csatoltan küldöm.


Holnap megkapja a veszettség elleni oltást, a jövőhéten szerdán pedig elindulnak Lacival Brüsszelbe, hogy ne csak városi, hanem világlátott kutya legyen.


<< 2009. május 09, 10:43, szombat 2009. április 28, 23:46, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)