2009. július 08, 01:40, szerda
Többen érdeklődtek Motyó hogyléte felől – nos, a kisasszony határozottan jól van, eltekintve a mérhetetlen sértődöttségtől, amit a műtét utáni kötelező gallérviselés váltott ki belőle.
Továbbá az én lelkemen száradó krónikus blognemírás miatt többen lemaradtak arról a fontos információról, hogy Motyónk szépen kigyógyult az útszélre kerülés okozta lelki bánatból, és nagyon is jókedélyű mamóka lett belőle. Pisilni még nem feltétlenül megy ki magától (írjuk ezt a gallér számlájára, magára valamit is adó úrinő nem mutatkozik előnytelen öltözékben), viszont rettenetesen örül a társaságnak. A kiskutya előadásában megismerkedhetünk a speciális, Motyó-féle nyomibreak-kel (hatásvadász tekintet, jobb lapocka földhöz szorítva, bal pracli magasra emelve, miközben az eltekeredett kutya feneke heves szteppelés közepette óramutató mozgásával ellentétes irányban forog a fix jobb lapocka körül. Természetesen ugyanezt tudja fordítva is, és még mennyi minden mást! Pörgés, forgás, hempergés, bohóckodás terén kimeríthetetlen fantáziával rendelkezik, figyeli az ember reakcióit, és ha úgy érzi, a hálás közönség vevő a mutatványaira, örömest cifrázza egy kis nevetésért, jutalomsimogatásért cserébe. Ha lankad a figyelem, duzzogva elvonul a lépcsőre, ekkor már tudjuk, hogy az ajtó elé érve menetrend szerint duzzogó, reszketeg vénasszony-vakogásba kezd, jól kioszt minket, aztán A.,. lefekszik, B., visszajön és kezdi a műsort megint.
Már a Tető-trióval is összeismerkedett, alapvetően a cicák biztonsága miatt nem mertem őket együtt hagyni (mióta Cefre bekattant és likvidált pár nyervogit, inkább túl óvatos vagyok), de aztán kiderült, hogy Motyót kell félteni, akit a macskakölykök kineveztek kettes számú pótmamának, és lelkesen próbálnak tőle szopizni. Ez még nem olyan katasztrofális, elvégre nagyobb tragédia is történhet egy kutyával annál, hogy csurom kismacskanyál lesz a bundája, viszont nem lenne jó, ha a miniatűr bélpoklos szörnyetegek megbolygatnák a varratokat, így aztán szigorú szeparálás van, bár a tarka kölyök, Cserép minden alkalmat megragad, hogy kicsit kilógjon Motyóhoz.
Ha már egyszer lómenhelyet csinálok, illene a gebbencsekről is szót ejteni... Alvás után visszajövünk.
 
 

<< 2009. július 13, 07:36, hétfő 2009. július 04, 03:26, szombat >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)