2009. augusztus 29, 16:32, szombat
Főbb híreink következnek egy hétre visszamenőleg. Na jó, igazából javarészt múlt vasárnapi hírek, csak ezt olyan ciki leírni így egy héttel később, szombaton.
Ismét eljött hozzánk Papamaci, ezúttal Börni társaságában. Tuti kis kaput rittyentettek az udvar és a lovak karámja közé, így fájó szívvel (és lábbal) beszüntettem a fitnesskapunak nevezett kerítésdarabon történő átmászkálást. Papamaci olyannyira szigorúan fog, hogy a leamortizált bokámat-kézfejemet szemügyre vette, és ellentmondást nem tűrve bejelentette: el leszek rángatva orvoshoz. Szerencsére annyi választásom volt, hogy hová szeretnék menni: ügyeletre, vagy izé, nos… Szóval végül a tarjáni állatorvosi rendelőben kötöttünk ki, ahol Lóciék lelkiismeretesen körberöntgenezték elrottyant végtagjaimat. Előtte még Papamaci úgy csinlt, mintha le akarná tépni a lábamat, hátha úgy könnyebb beállítani a felvételhez, pedig nem is.

Az eredmény érdekes volt: Mórickaáltali friss törést nem találtak, a jobb lábfejemben viszont számomra is jól felismerhetően ott virított egy rég letört csontdarabka, amiről gőzöm sincs, mikor és hogy került oda. Következett a jobb kézfejem…
-Látszik, hogy hol volt a régi törésem? – kérdezem Lócit, miközben én is cseppet elbizonytalanodom; tudom, hogy a mutatóujjas kézközépcsontomban kéne keresnem a nyomokat, de nem látok semmit.
-Persze, jön a válasz, itt meg itt – és Lóci rábök két pontra a csuklómon, meg a kisujjamhoz tartozó kézközépcsont közepén. Én szaporán pislogok, a látvány egyértelmű, de erről a két törésről sem tudtam. Szóval a leltár: új törés nincs, viszont kiderült, hogy a jobb oldalamon három törést gondosan eltitkoltam saját magam elől is. Lehet, hogy csak a poén kedvéért meg kéne röntgeneztetni a bal oldali végtagjaimat is?...
A macskaállomány nagy boldogságomra apadt egy fővel, kőkemény kutatómunkával sikerült kinyomoznom, hogy Okos Puma honnan keveredett hozzánk. A Sherlock Holmes-nak is dicsőségére váló macskaeredet-felgöngyölítés úgy nézett ki, hogy átmentem a közeli lovastanyára, és megkérdeztem, nem hiányzik-e tőlük egy cirmos kiskandúr, és halleluja, hiányzott. Okos Pumát így felmarkoltam és visszaszolgáltattam, ha nem is eredeti állapotában (cirka fél kiló bolhával kevesebb volt benne, meg egy féreghajtáson is túl volt.)

Kedden a kompett nyomiménes átesett az esedékes körmölésen, nagyon köszönjük Szaminak és Gyanusnak az ajándékba hozott két zsák árpát, nyalósókat és gyógyászati mitymütyöket. :)

<< 2009. augusztus 30, 23:01, vasárnap 2009. augusztus 23, 01:53, vasárnap >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)