2009. november 25, 23:46, szerda
Az egész úgy kezdődött, hogy már megint teltház volt az Illatoson. Nomen est omen, tessék csak megnézni a második kutyát, akkor még távkedvencként aposztrofálva.

Az akkori teltházat állatmentők leépítették, mindenki kivitt annyi kutyát, amennyit bírt, természetesen túlvállalva magát.. És rövid időn belül megint teltház lett, és sajnos van most is, miközben az Illatosról mentő szervezetek és magánszemélyek egyaránt fullon voltak még az előző teltházból. Mit lehet ilyenkor tenni, sóhaj, akkor egyet bevállalok én is. Legyen szuka (főleg Pók bunkó kötözködési hajlamai miatt), legyen bent már régóta, és legyen esélytelen kategóriás, hogy ne olyat hozzak ki, ami esetleg másnak is megtetszik. A szállításhoz kénytelen voltam segítséget kérni, a weblap alapján három jelölt volt; az első talán nem annyira esélytelen, mint a másik kettő, viszont már túl volt az ivartalanításon, ami sajnos fontos szempont, hiszen itt autó híján mindig macerás a fuvarszervezés... De úgy voltam vele, hogy ha a ketteske lesz a befutó, az se gond, úgyis megoldjuk a kipakoltatást. Ekkor jött a felajánlás a Lelenc Kutyamentő Egyesülettől: ha bevállalom Ketteskét, akkor elintézik az ivartalanítást, a Kutyasegélyszolgálat pedig megoldja a szállítást.

Az ajánlatot természetesen köszönettel elfogadtam, és örültem,hogy a kutya spontán kapott egy kellően hülye nevet, ezen sem kell agyalnom... Aztán Maxtól - aki kivitte az ebet az Illatosról az állatkórházba, és folyamatosan szálította róla a híreket, amit ezúton is köszönök - a következő üzenetet kaptam az Illatos út topicjában:
"Akkor most zokoghatsz Ketteske momentán Kuka néven fut a kórházban
SpanciManciék betoppantak felborítani a programom, előttem anyakönyveztették az ebeket mint Hapci és Morgó, ezek után a kutya neve kérdésre rávágtam, hogy Kuka

Az eb egy tünemény! Fiatalka, 1 év körüli jószág, nulla agresszió, és a kutyákkal primán kijön. Ellenben a pasiktól, hirtelen történésektől beszarás van (szó szerint is). Aszem neki találták ki a világvági tanyádat lelki rehabolni
Egész szépen vezethető pórázon, amíg valamitől meg nem ijed... Viszonylag simán bejött velem az épületbe is, ahol jó sokan voltunk. Miután több pasi is nyüzsgött mellettünk úgy fél órácskát már szívroham nélkül elviselte őket is.
Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy nem akarunk út közben pánikot, amitől falnak megyünk, boxunk nem volt, így kapott egy löket altatót az útra azzal a hátsó szándékkal, hogy röptében megy a műtőbe, mert Kormi nagyon érdeklődött utána, akkor tuti nincs rendben benne valami... Köszöni szépen túl van a műtéten, jól ébredt Kedden ha semmi komplikáció, akkor költözhet!"

Keddig nem lett komplikáció, és Ketteske költözött, nagyon rémülten és nagyon büdösen. A szállítóboxból való kivétel után vihargyorsan összetörte a gallérját, és bemenekült a lovaskocsi alá. Levadásztam, és pórázon bevezettem a házba.Most már tudom, hogy a gyepis sarplaninac-szag simán alulmúlja a magaaláhányt gyepis kopószagot. Örök hála a múlt héten Dóritól kapott szárazsamponért, ami még Slambuc kapcsán érkezett; ezúttal tényleg kénytelen voltam bevetni, és Ketteske még így is markáns légköri jelenség maradt.

Ketteske jópofa kopókeverék bámulatosan összegabalyodott tekintettel és a növésben elmaradt lábakkal; sebaj, Flex mellett már megtanultam, hogy minden tényező, ami picit is meggátol egy kopót a futásban, csakis pozitívum lehet. Max kórházban készített, műtét előtti fotói:

(Sajnos még nem tudtam jóféle zakutanyasi fotókat csinálni róla, de ezt holnap bepótolom.)

 A széttört-összehányt gallérját kicseréltem egy szintén összetört ragasztott összehányatlanra, és kapott egy csini piros nyakörvet is. A nappaliban rehaboló Slambuc néha meg akarja enni, de nem vészes (az is lehet, hogy csak a tölcsért kívánja a szervezete.) A többi kutyával nem volt gond, igaz, ők már rutinos újoncfogadók, barátságosan megszimatolták a rémült gallérosgyíkot, aztán mentek a dolgukra. Bármi hisztisen megmorogta, mire én is megmorogtam Bármit, egyből szent lett a béke.
Eleinte nagyon meg volt illetődve, de ahhoz képest, hogy először alig bírtam elcsípni, hamarosan jött utánam, bizonytalanul csóvált, és befeküdt a lábamhoz az asztal alá. Ma már vígan rohangált, játszott, követett mindenhová, és kétségbeesetten nyüszögött, mikor nem jöhetett velem a lovakhoz. Cicakompatibilitásra is spontán le lett tesztelve egy önként és tudtom nélkül jelentkező macskám által, az eredmény pozitív, bár az is lehet, hogy az eb szimplán nem tudta macskaszámba venni a szembesétáló, majd a nagy dörgölőzésben orrára csavarodó vadidegen cirmost.  A szobatisztasággal még hadilábon áll, ma este a jó idő örömére elég sokáig kint hagytam, úgyhogy elvackolt kint egy pokrócon. Ahogy behívtam, azonnal jött, majd az előszobában leguggolt pisilni. Hát ööö.

Nagyon köszönjük maxnak és a Lelencnek a hölgy kivitelét-kipakoltatását, a Kutyasegélyszolgálatnak és Gábrielnek pedig a házhozszállítást.


<< 2009. november 26, 22:44, csütörtök 2009. november 25, 22:28, szerda >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)