2009. dec 17, 21:45, csütörtök
Az új kismacska egyszerűen tüneményes. A hátán egy fehér keresztet visel, de Pókunk már van, a keresztes lovag női változata még tanyára sem túl szalonképes, így a cica végül - anatómiai adottságait is figyelembe véve - a Célgömb nevet kapta.A tegnapi állatorvosi szemlén kapott két injekciót (vitézül küzdött, háromemberes feladat volt a bebökése), itthonra antibiotikumot (szerencsére tablettában, hurrá), szemcseppet, és betadinozni kell a nyakát.

Hazafelé az autóban... (Nagy-nagy köszönet Petinek, aki a hagyományokhoz híven a tanyán tölti a szabadságát, és a sok segítség mellett fuvaroz is minket.)A macsek szeme már a melegben töltött első éjszaka hatására is sokat javult (az érkezésekor kinyitni is alig bírta). Nagyon jó természetű kis vakarcs, ha csak ránéz az ember, ő már elomlik a dorombolástól.A bezártságot már nagyon unta az autóban, úgyhogy hazáig ölbevettem dögönyözni - ekkor találtam a szügyén egy ujjbegynyi, kemény csomót. Szerencsére nem fáj neki, de az is biztos, hogy annak az izének nem kéne ott lennie... Holnap visszük Palát és Cserépkét ivartalanításra, úgyhogy a kisasszony fut még egy kört Lóci doktoréknál. Már csak azért is, mert nem elég a szügyén lévő dudor, de a ma esti simogatásnál meg egy lyukat találtam az oldalán - a bal lapockája mögött mintha ki lenne törve a bordája.

Sir Morajt beköltöztettem a házba - az utóbbi időkben nagyon lefogyott, gondoltam, most már rendszeresen fűtök, jobb lesz neki bent a melegben. Ennek örömére kiderült, hogy iszonyatos hasmenése van, olyannyira, hogy szegényt kénytelen voltam ketrecrabságra ítélni (diétáznia kell, miközben négy másik macska is bentlakó.)

Ha már macskahírek, akkor egy kép a nyíregyi menhelyről érkezett Patchworkről, aki lassan, de biztosan kezd feloldódni. Ő is elég soványka, úgyhogy tavaszig benti cica lesz, addig remélhetőleg sikerül felhízlalni. Mint a féreghajtó beadásakor kiderült, valóban csak egy foga van, úgyhogy őszintén nem értem, hogy mondhatták, "á, jó lesz neki a száraztáp is..." Igaz, itt kapásból konzervet kapott.***
Ahogy a mellékelt ábra is bizonyítja, Mátracserpusztán is tél van.A szürkeállomány (vagyis egy része)Kutya hideg van...

...olyannyira, hogy Fejőke egész gyakran látható négy lábon; hülyén is nézne ki, ha odafagyna a háta a földhöz a lelkes hanyattkázásban.Pók és Ketteske nagyokat viháncolnak, igaz, ez hó nélkül is megy nekik.Slambuc jelenlétében nem olyan könnyű ám fotózni; eleve gyakorolnom kell az új géppel, este a vakut is be kellett izzítani, a kutyák ugrálnak, a zoom szokatlan helyen van, az exponálás lassú, plusz néha beúszik a képbe egy naaagy Slambucpofa. (Külön felhívnám a figyelmet az orrára fagyott nyálcsíkokra.)Azért vannak az öregről jobban sikerült képek is:

Khmmm.
<< 2009. dec 17, 23:11, csütörtök 2009. dec 15, 23:55, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)