2010. március 24, 20:23, szerda
Reggeli abrakolás...Nem-nem, a méretkülönbség NEM a perspekívából adódik.Kag és Izaura köszönik, jól vannak, Kag ma előmerészkedett egy kis napozásra.Nagyon komoly házőrzők, ma ugyanis megugattak, ahogy eljöttem a kennel mellett a sötétben. Az ólból nem jöttek elő, végülis ez is egyfajta szabad értelmezése a házőrzésnek.

Paradió boldog nyüszögéssel kaparja az ajtót, ha meghallja a hangomat; kihasználjuk a jó időt és naponta többször kiengedem napozni, sőt a melegre való tekintettel ma a rohadásait is lekentem (egyébként is kezelem külsőleg-belsőleg de a beteg részeket eddig nem mertem lemosni.) Mindent hagy, turkálhatok a szájában, csavargathatom a lábait, egyetlen baja az egésszel, hogy addig is nehézkes felugrálni. Hervaszthatatlan rajongással pattog körülöttem, a megnyugvás egyetlen módja, ha leülök és felmászhat az ölembe - viszont amint idegent lát közeledni, spurizik vissza a "szobájába" a helyére, és néha az ajtóhoz lopakodva kikukucskál, hogy visszakaphat-e végre.

És hogy hol lakik Paradió? Hát a Paraházban, mely épületet talán enyhe borzongással már megcsodálhattak a kedves blogolvasók egyes fényképek hátterében.
A Paraház (amit Paradió érkezése előtt a színére való tekintettel a barátokkal csak "ronda házként" aposztrofáltunk) közvetlenül az én házam szomszédságában van, és úgy hozta az élet, hogy - részben kényszerűségből, de ez hosszú történet - megvettem. A dolognak megvan az a hátulütője, hogy nem kevés pénzt kell érte majd kifizetnem ("kölcsönkölcsön visszajár" jeligére), viszont a menhely szempontjából rengeteg előnyt is jelent: a tanya közvetlen területe fél hektárral bővült, (a legelők arrébb vannak), maga az épület pedig jól kihasználható helyet biztosít állatoknak, embereknek, felszerelésnek és takarmánynak egyaránt. Teljesen alá van pincézve, ez összesen 5 helyiséget jelent, ebből az egyikbe kapásból beköltözött Ozzy és Pompi. Van egy szerszámos/nyerges, két helyiség a különféle tápoknak, terményeknek, ill. egy karanténszoba, ami jelenleg Paradió zártosztályaként funkcionál. A felső részt meg szeretnénk csinálni vendégháznak a több napra érkező tanyatámogató barátok részére, így a sok segítséget némi nyaralási lehetőséggel tudnánk honorálni; van egy nagy közösségi helyiség, fürdőszoba és négy szoba, úgyhogy akár nagyobb társaságot is el tudunk majd szállásolni. Az épületet be kell majd bútorozni, ill. a látogatók szeme világa érdekében (én már rezisztens vagyok, de többen felhördültek a színvilágtól...) egy festés se ártana.

A Paraház még egy régebbi Robin-képen; a terasz alatti részen van többek között Paradió szobája, a bal oldali pinceajtóban világító fehér folt pedig az ajtóban álldogáló Pompi, azaz a Pompi homlokán lévő csillag.
<< 2010. március 24, 23:01, szerda 2010. március 23, 21:30, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)