2010. március 25, 20:54, csütörtök
"Apró" programváltozás: ma délután hívtak telefonon az egri tévétől, hogy a szombatra tervezett menhelysegítő napja tolódik, mivel az egri ralli borította a forgatókönyvet, és nemigen lehet majd közlekedni. Sebaj, ha valaki más irányból jönne, az ideér, mi biztosan itt leszünk és dolgozunk.

Reggeli bűbájmosoly Kagtól:Az öregúr ma végre-valahára kegyeskedett előmászni, és elégedettkutya-jeleket adni, úgyis mint vidám toporgás, dörgölőzés, farokcsóválás és társai.
Izának ez eddig is ment. :)A vásárosnaményi SMET '98 Kft jóvoltából kaptunk egy raklapnyi natúr, szelénes és mikroelemes nyalósót, valamint 30 kiló kutya- és 10 kiló cicatápot, hogy az apróbb négylábúak se reklamálhassanak a mellőzés miatt - nagyon köszönjük a felajánlást, valamint azt, hogy a postaköltséget is magukra vállalták. A mátrai domborzati viszonyok sajnos kifogtak a pakk békás-raklapos tanyaudvarra juttatásán, a fuvarozó jóember vagy alig bírta megmozdítani a békát, vagy félő volt, hogy olyannyira megmozdítja, hogy a lejtőn megindulva meg se áll a Mátra aljáig, úgyhogy végül megszavaztam, hogy tegye le a raklapot ott, ahol sikerül, aztán majd behordom, a két tonnányi abrak óta amúgy is unatkozom. A manuálbehordásra való hajlamomat csak megerősítette a tény, hogy a rángatásszerű békafékek miatt a csomag határozottan nekiállt szétmászni, úgyhogy maradt a jó öreg talicska-kiskacsó kombó.Ebédidőőőő!

http://www.zakuszkatanya.hu/images/DSCF7047_1.jpg

És napozás...Vannak, akik inkább az árnyékot választják.Mivel amúgy is egész nap az udvaron szándékoztam kapirgálni, úgy döntöttem, hogy megpróbálom beilleszteni Paradiót a falkába, úgyis folyamatosan szem előtt lesz, legrosszabb esetben visszatoloncolom a
szeparéjába. A kiscsaj remekül bírta a gyűrődést, eleinte többször visszaskerált a búvóhelyére, de szépen reagált a visszahívásra, majd rájött, hogy senki sem eszi meg (bár Slambuc egyszer bepróbálkozott.)Ez meg milyen állat???

A többi kutyával nem igazán törődik, eleinte tartott tőlük, de a közelségem maradásra bírta. Kissé bizonytalanul csóvált is, de összeszimatolásnál általában igyekezett elfordítani a fejét,és minden alkalmat megragadott a rámugrálásra, élmény lesz leszoktatni, de ezzel egyelőre várok. A cicákkal továbbra sem foglalkozik, egy dolog viszont határozottan felpörgette és rohamra bírta. Az ominózus célpont egy 30 méterrel arrébb ténykedő barázdabillegető volt, elképzelhető, hogy csóri kutya selejtes verebekkel táplálkozott.

A mai nap nagy Paradió-híre, hogy a kisasszony Tomi átlátogatásakor ugyan megijedt és bemenekült a helyére, de egyrészt méltatlankodva megugatta Tomit (mégis hogy képzeli, hogy miatta szét kellett rebbennünk???), majd összeszedte minden bátorságát és utánunk jött,  sőt az ismeretlentől 2-3 méterre előadta a szokásos féktelen rámugrálást - mégsőtebb bizalmatlan szemforgatással ugyan, de hagyta magát megsimogatni. Édeskettesben annyira ragaszkodik hozzám, hogy ki mertem vinni a lovakhoz is. Eszébe sem jutott lelépni, a gebbencseket sem piszkálta, sőt nagyon is tisztelettudóan viselkedett. Miután felmérte az erő- és súlyviszonyokat, a villanypásztoron túlról visítozott, hogy a kavargó paták között nem jönne utánam, ha nem muszáj, úgyhogy inkább siessek. Azért egyszer beiktattam egy bátorságpróbát, odahívtam magamhoz - és Paradió hősiesen jött.

Mintha változott volna egy keveset az elmúlt 13 nap alatt...

<< 2010. március 26, 21:17, péntek 2010. március 25, 13:26, csütörtök >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)