2010. április 06, 21:25, kedd
Köszönjük az intenzív hiányolást, megvagyunk.
Sűrű volt a hétvége, a szó szoros értelmében mindenhonnan kaptunk látogatókat: szombaton Pestről Anyuék a francia unokatesóval, Debrecenből Szilvi és Nóra, Szolnokról pedig egy csapat állatbarát motoros érkezett, ill. vasárnap Tibor, Bea és Katus látogatott meg minket, mindenkinek köszönjük az érdeklődést és a fenevadaknak hozott finomságokat (igen, ideértem az Anyuéktól kapott húsvéti sonkát is.)
Jó hírek, rossz gírek... Pasztella Peti fuvarszervezésével új otthonába költözött, nem is akárhová: Noémihez, akinek Öcsit is örökbeadtuk. Egy ló, egy macska, már csak egy kutyát kell adnunk a családnak.

Rossz hír: Nemár vasárnap reggel kibontotta a vadhálót, és Paradióval együtt ismeretlen helyre távozott. A vasárnap és a hétfő a környék bejárásával és kiplakátolásával telt, eredmény nélkül, a két kutyának teljesen nyoma veszett.
Ma reggel csörög a telefon: megtalálták Nemárt. Na nem a közelben, hanem Pétervásárán - a város túloldalán összezavarodva rohangált az autók között. Mire �?gi, a mentőangyala összeszedte, a nyakörvet már valaki lelopta a kutyáról... �?gi a kutyát átvizsgálva észrevette, hogy frissen volt ivartalanítva (még a varratok is benne vannak), és a farkaskörmét is leműtötték, körbetelefonálta a környékbeli állatorvosokat, de természetesen senki nem ismerte.
Iszonyatos nagy szerencsénk volt, hogy a kitököltetésnél bechippeltettem Nemárt, (amúgy is jó ideje tervezem, hogy a biztonság kedvéért az összes chipmentes kutyát végigböketem), és még nagyobb szerencsénk volt, hogy �?gi nem várta meg, hogy esetleg elütik a "kóbor kutyát", hanem összeszedte és inkább hazavitte, bár nem sok reményt fűzött ahhoz, hogy az éhes, kullancsokkal teli, nyakörv nélküli kutyáról kiderül, hogy gazdis... Arról nem is beszélve, hogy �?gi a VIII. kerületben lakik, és nagy kockázatot vállalt, mikor más megoldás híján hazavitte a vadidegen ebet, akiről én ugyan tudom, hogy tökéletesen utazik, szobatiszta és nem rombol, �?gi azonban nem tudhatta. Hála a chipnek, meglett a gazdi, azaz én, és �?giék olyannyira rendesek, hogy holnap reggel visszahozzák Nemárt, bár felajánlottam, hogy intézek ideiglenes pesti szállást az ifiúrnak, hogy ne az ő nyakukon legyen, míg szerzek fuvart.

Paradió viszont továbbra sincs meg... Sajnos azt se tudjuk, hogy meddig tartott Nemárral, aki valószínűleg kirándulókhoz csapódott, ugyanezt nehéz elképzelni Paráról. A Nemár-sztori tanulságait levonva Győző szomszédom jóvoltából 6 óra alatt körbeautókáztam fél Nógrád és Heves megyét, teleplakátoltunk minden környező falut Paradió képével és leírásával; tele vannak vele a hirdetőtáblák és a kocsmák, merthogy ott terjednek a hírek a legjobban. Leírtam, hogy a befogásával ne kísérletezzenek, ha valahol felbukkan, telefonáljanak, esetleg próbálják meg beterelni és bezárni valahová, míg odaérek. Marad a telefon lesése az áhított Paramegtalálói hívásért, ill. a lóval történő keresés a környező rengetegben, ami erősen tű és szénakazal-eset, de mást nem tudok csinálni.

A gazdik pedig tanuljanak az esetünkből, és chipeztessék a kutyájukat - bármikor elveszhet, bárhová elvetődhet, és bizony hiába a biléta (ami egyébként szintén hasznos lehet), ha lelopják a kutyáról a nyakörvet.


<< 2010. április 07, 21:35, szerda 2010. április 01, 23:35, csütörtök >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)