2010. május 10, 19:20, hétfő
Miután az újoncok régi gazdija, Andi jelezte, hogy Bajadérnak lehetnek főnöki ambíciói és pofozkodásra hajlamos, úgy döntöttem, jobb lesz mielőbb túlesni az összeengedésen, amíg a két szürke még meg van szeppenve a helyváltoztatástól. Hááát...Ispánt kötőféken vezettem a nagybanda felé abban a jóleső tudatban, hogy emberrel-állattal egyaránt barátságos, a kanca pedig követett minket. Mikor a nyomiménes kiszúrta a közeledésünket, érdeklődve megindultak felénk, én meg - mivel nem szerettem volna egy ismerkedős lökdösődés kellős közepén találni magam - elengedtem Ispánt, hogy üdvözölhesse a közeledő cimborákat. Ahogy a hatalmas ló fenyegető üvöltéssel meglódult a többi felé, elkezdtem gyanakodni, hogy nem egészen úgy fog alakulni a forgatókönyv, ahogy szeretném.

Itt még viszonylag konszolidált volt a helyzet, de nem úsztuk meg a szokásos sikonyálós kakaskodós magamutogatással...

Kiderült ugyanis, hogy a két új lószágnak minimum világuralmi ambíciói vannak, és a fair play esélyeit jelentősen rontotta az a tény, hogy mindketten patkolva vannak az elejükre. Ne szépítsük, úgy elverték a zakutanyasi vezérkart, mint a lovat. Volt kismillió üldözéses jelenet, tömegverekedés, oldalcsattogás, Nyüzüge általában a vérfagyasztó ordítással ágaskodó Ispán szájából fityegett ki, és a végeredmény az lett, hogy a nagybanda rémülten összegyűlt egy kupacba, Ispán és Bajadér pedig egy huszadrangú amerikai akciófilm negatív főhős (mondjuk bérgyilkos...) szerelmespárjaként vállvetve állt a stílusosan borongós mátrai ég alatt. Ispán leporolta a ruháját, Bajadér megigazította a sminkjét, és a rutinos akcióhősök szenvtelenségével fürkészték a látóhatárt, honnan várható az ellenség újbóli felbukkanása.

http://i40.tinypic.com/hwzh91.jpg

Mindeközben az "ellenség" soraiban eleddig sosem tapasztalt összetartást láthatott a figyelmes szemlélő...

Mikor úgy tűnt, hogy kicsit lecsillapodtak az indulatok, Ispánt elvezettem a legelőre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kicsit foglalja már el magát; ez be is jött kb két percre......majd a két szürke nyihogva szólongatni kezdte az ellenséget, és hanyatt-homlok rohant vissza verekedni.

Oszolj!Megyünk mááár...Az általános felállás: Ispán, a macsó az élen, mögötte vállmagasságban pedig az utálkozva sunyító Bajadér. Pont olyan az egész, mint mikor a bizonyítási kényszeres, kigyúrt keménycsávót uszítja a csinibaba nőcskéje, hogy az a bunkó ott a harmadik sörpadnál pofátlanul stírölte.Egyelőre felfüggesztettem az integrációs próbálkozásokat...


<< 2010. május 12, 16:01, szerda 2010. május 10, 10:37, hétfő >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)