2010. május 13, 00:24, csütörtök
...Este úgy terveztem, hogy a két újonc a szeparéban tölti az éjszakát, de végül mégis visszaengedtem őket a többihez - ha lent vannak a legelőn, nem lesz gond, ha meg feljönnek a házhoz verekedni, lesz itt olyan dübörgés, hogy a legütősebb frontos kómázásból is felriadok.

Reggel mindent rendben találtam: nem tépték le a villanypásztort, nem rúgták agyon a vezérkart, ellenben békésen legelésztek a többi ló közelében. Bajadér korábban egyértelműen jelezte személyem iránt táplált mérhetetlen ellenszenvét: sunyított rám (na jó, kire nem), megfogáskor próbált lelépni, ill. vezetésnél igyekezett kitépni magát a kezemből, amit én méretes pofánrántással honoráltam. A hisztipók mára beletörődött, hogy én vagyok az alfakanca (bár Ispánra nem pályázom), ellenkezés nélkül hagyja magát megfogni, jobbra/balra/előre/hátra léptetni, úgyhogy jutalmul mindkettőjükről levettem a kötőféket. Ez rossz hír lehet azoknak a blogolvasóknak, akik a lovakat nem tudják megkülönböztetni egymástól - eddig csak a pejkókból volt túlkínálat, most már szürkékből is.A kötőféktelenítés után egyből ki is próbálhattam, mennyire volt elhamarkodott bizalmat szavaznom Bajadérnak, kicsit későn vettem észre, hogy egy kisebb dzsumbujra való tüskés ágat gyűjtött be a farkába, de végül ki tudtam szedni anélkül, hogy egy cuki patalenyomatot szereztem volna a hasfalamba.A nőkkel mindig csak a baj van. Ezt eddig is tudtam, de hogy ennyire...
Szegény Ispánnak nincs könnyű dolga. Nem elég, hogy összekötötte az életét a világ leghisztisebb házisárkányával, de további nőszemélyek is nehezítik az életét. Például Traccs, aki sárlik, mint a veszedelem, és naná, hogy intenzív flörtölésbe kezdett a szőkehercegtelen fehérparipával.Dilemma...Végül nem különösebben váratlan fordulatként Bajadér elzavarta a felkínálkozó menyecskét, és felállt a két csoport; egyik oldalon Bajadér az ő Ispánjával (ez a sors vár minden papucsra...), másik oldalon pedig a Traccs erényeit felügyelő erkölcsrendészeti bizottság; Nyüzüge, Pimpa, Rozi és Lambi szabályosan közrefogták a könnyűvérű nőszemélyt,

majd pár perc elteltével asszonyállati kezdeményezésre mindkét főpasi látványosan elkezdte szeretgetni a saját nőjét.

Gyanítom, hogy a nagy kedveskedés közben Nyühös odasúgta Traccsnak, hogy mekkora egy büdösribanc.Bajadér két arca (külön felhívnám a figyelmet az orrcimpák utálkozás-kifejezési szerepére):

Ki tud hülyébb fejet vágni?Farosfotók:A nap zárásaként még állatorvosi estet tartottunk, nagy köszönet dr. Bartos Lorándnak és dr. Lábos Viktornak, akik képesek voltak este 10-kor kizötyögni megvizsgálni Zaku szemét, ami sajnos nagyon ramaty állapotban van, és ami még nagyobb baj, határozottan fájdalmas. Olyannyira, hogy korábban meg sem tudtam rendesen nézni, fájdalomcsillapítóval és pipával is eldobott a ló, úgyhogy most egyből bódítást kértem. Kísértett a múlt, sötét van, Zakut kell vizsgálni és szedálni, indítványoztam is, hogy ezúttal lehetőleg a jobb kezemet harapja szét. Sajnos Zaku is emlékezett, az egyébként nyugodt ló rendesen bepánikolt, mikor Viktor közeledett a vénája felé, úgyhogy végül inkább én szúrtam meg - bennem jobban megbízott, viszont én lényegesen ügyetlenebb voltam. Dolgozott az éjszakai zseblámpaláz, elvégre még sosem kellett állatorvosok előtt vénáznom/bénáznom.

Ami fix: Zaku szeme szörnyen néz ki. Annyira be van dagadva a szemhéja (is), hogy vizsgálni is alig lehet, kapott egy nagy adag bebökendő gyógyszert, szemrevaló trutymót, és pár nap múlva folyt. köv.

Ha már egyszer Zaku miatt orvosi megszállás alá kerültünk, éjjel 11 körül bechipezésre került a maradék jelöletlen kutyaállomány is, név szerint Flex, Fejőke, Pók, Stopli, Span, Maci és Slambuc; Lócinak köszönjük a kedvezményes chipezéshez nyújtott segítségét, Slambucnak meg azt, hogy nem ette meg a doktor urakat.
<< 2010. május 14, 02:51, péntek 2010. május 12, 16:01, szerda >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)