2010. szeptember 11, 21:10, szombat
Bár alapvetően négylábúakkal dolgozom, a menhelyi tevékenységnek hála időnként betekintést nyerhetek az emberi lélek, ill. kommunikáció mélyebb bugyraiba. Ez általában az örökbefogadás kapcsán történik meg.


És hogy az olvasók is betekintést nyerhessenek az önjelölt örökbefogadók általános színvonalába, íme egy kis válogatás. (Továbbra is tisztelet az elenyésző kivételnek, akik normális bemutatkozó levelet írnak, és tényszerűen leírják, mit tudnak biztosítani.) A neveket nem kellett kitörölnöm, ugyanis általában azt sem sikerült odapötyögni a té érdeklődőknek.

„Hello!
Hallotam a menhelyröl, és érdeklödnék hogy minden ló ami a lovak között van pl.:Trabit örökbe lehet fogadni??
Mert engem érdekelne.!
Kérem irjanak vissza!
Fontos lenne!�?


„jóestét!örökbe fogadnák egy lovat néztem is lecsót" nagyon gyönyörű terentmény !öt szivesen örökbe fogadnám !nagyon kösszönöm elöre is válaszát!�?


„hello
most hogy én örökbefogadni egy lovat ezt a házamnál is eltrhatom?�?

„Tisztelt vezetöség!

Remélem nem zavarom.
3 db lovat fogadnék örökbe.
Fogathajto vagyok , imádom a lovakat.
Hivhat a mobilomon 0620213****  Deny�?

„Tisztelt cimzet !
Remélem nem zavarom .
�?R�?KBEFOGADNÉK LOVAKAT ...
Fogathajto s terep lovaglásal foglalkozom.
VERSENYSZERÜEN. TELEFONOM 0620213**** Endy

 U.I: V�?ROM HIV�?S�?T�?

 Aztán sms-ben:

 „Tc. Érdekel ezek a lovak Robin, Öcsi, Cafe öszvér. Sportoló vagyok. Endy�?

 Majd ugyanarról a számról:

 „Tc! Örökbe fogadnék egy lovat. Kérem írja megsportolásra valo lo van e? Fogathajto vagyol. Paula�?

 Heeee????

(Az már igazán részletkérdés, hogy a szakszerű tutitrojkába az öszvér mellé sikerült összeválogatni egy öreg, sánta ugrólovat és egy már örökbeadott fjordot…)

A sok átgondolt és igényesen, bizalomgerjesztően megfogalmazott levél közül eddig nehéz lett volna kiemelni a legütősebbet, de a idén nyáron végre-valahára befutott a legesleges. �?me:

 „Kedves Andrea!

Érdeklődni szeretnék ezzel a lovas témával.Ha én elhozok onnan egy lovat,és egy másik lovardához viszem a bértartását ugye maguk fizetik?Ez benne van a szerződésben?..És az állatorvos költségét nekünk kell fizetni?Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Izabell�?

 Legalább aláírni sikerült, ha már egyszer fizethetem a bértartást…

Bevallom, az ilyen levelekre nem szoktam válaszolni, mert nem. Ennek megvan az az előnye, hogy a kitartóbbak (pl. DenyEndyPaula, aki bizonyára azóta is izgatottan várja a hívásomat) futnak még pár kört, így kaphattam meg az iménti gyöngyszem folytatását; szóbanforgó Izabell este 10 után párszor megcsörgetett, majd lecsapta, hogy ilyen kihagyhatatlan lehetőség reményében majd biztos visszahívom. Végül összeszedte a bátorságát és felhívott, le se csapta kábé egy percig, ez arra volt elég, hogy megértette(?), hogy amúgy sem adnék neki semmit, így meg pláne nem. Aztán lecsapta.

 Hetente 3-4 telefonáló minimum van, (de néha naponta is), aki ingyenlovat szeretne, „csak hobbira�?, „csak a gyereknek�?, stb. Ilyenkor szépen elmagyarázom, hogy miért nem segíthetek (túl a hülye elveimen), szerencsére néha akad, aki belátja, hogy pl. laikusként, kisgyerek mellé tényleg nagy felelőtlenség lovat hozni csak azért, mert biztos örülne neki. Az viszont törvényszerű, hogy ha ismeretlen számról hívnak és elmarad a bemutatkozás, akkor „örökbefogadni�? akarnak. Csak hobbira, jól belovagolt, szelíd, egészséges fiatal kancát.

 Vannak személyesen idelátogató potyaló-vadászok is, akik persze elfelejtik jelezni, hogy jönnek (pedig ezzel megspórolnának némi időt és benzinpénzt, mert ha tudom, hogy miért akarnak jönni, rövid úton lebeszélem őket.) Múltkorjában egy hmmm, úriember szabályosan felháborodott, hogy mi az, hogy ő idejön egy menhelyre és nem kap lovat. Egy ideig megpróbáltam udvariasan elmagyarázni, hátha megérti az élet nagy összefüggéseit, de nem sikerült, úgyhogy a végén megvontam a vállamat és inkább elköszöntem.

 Emberek! Továbbra sem adok idegeneknek ingyenlovat, továbbra sem fizetek ingyenló után bértartást, nem veszek hozzá nyerget, lószállítót, gyémánt nyakéket, páternoszterliftet, meg az érdeklődő smsek árát sem fogom kiperkálni. És továbbra is bunkóságnak tartom, ha vadidegenek este 8 után hívnak olyan ingyenlóért, amit napközben sem adtam oda. Erre múltkorjában felhívtam egy éjjel telefonáló úriember figyelmét, meg arra is, hogy ha már átnyálazta a netes katalógust és kiválasztotta a leendő lovát a menhelyi készletből, esetleg benézhetett volna az örökbeadós részre is, ahol le van írva, hogy nem adok ki lovat, no meg este nyolc után fokozottan nem szeretem ezt magyarázni… A jóember sértődötten levágta a telefont, és sms-ben még jól megmondta a magáét:

 Elnézést kérek de időpont nincs meghatározva az interneten de amugy a faragatlanságnak és a tanulatlanságnak va határa köszönöm

 Hát ja.

<< 2010. szeptember 13, 21:40, hétfő 2010. szeptember 09, 00:20, csütörtök >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)