2010. október 01, 21:29, péntek
Hetti néni úgy döntött, hogy ha a hideg jön, akkor ő is – szépen odaköltözött a bejárati ajtó küszöbére, és jelezte, hogy márpedig vagy beengedem, vagy ott fog meghalni.
Ez utóbbi elsősorban nem a közelgő tél miatt lett volna sanszos (elvégre a bejárati ajtónál nincs sokkal hidegebb, mint a macskák főhadiszállását képező teraszon), hanem azért is, mert Cefre időnként bekattan és macskagyilkol. Ezért lettek a macsekok letiltva az első udvar látogatásáról; némi pillepalack-dobálással sikerült nekik elmagyarázni, hogy az a párszáz négyzetméter nem nekik lett kitalálva (ez alól kivétel a két Cirumviri, akiket nem sikerült lenevelni a kutyaszájban történő kéjes vonaglásról, de egyelőre ők is élnek.) Szóval Hetti néni, aki eddig legfeljebb az ablakpárkányig merészkedett el, most odadermedt a küszöbre, az arra járó kutyákat gondosan pofánverte, és tudatosította bennem, hogy köteles vagyok őt beengedni. Most épp az ágyamon hever, boldog mormolással csöpögteti a nyálát a kedvenc pulóveremre, és már kétszer megagyalta Ciccbullt.

A szokásos vartyogás elmaradt (aki hiányolja, nosztalgiázzonbátran), de Hetti néni igenis örül a szobacicaságnak.

A három kiscsaj közül (akik még mindig gazdit keresnek…) Rinya ördögi ügyességgel kezeli/mancsolja a „power�? gombot, így – ha nem akarom, hogy félpercnyi hátatfordítás után kikapcsolt gépet találjak – a klaviatúrát mindig neki kell támasztani a falnak, billentyűzettel lefelé. Janis és Donna Demencia szerencsére nem ilyen profik, ők megakadtak a Firefox súgójánál és a keresőnél.Etus köszöni, megvan: a szőre-bőre csapnivaló állapotban leledzik, de ahhoz képest, hogy anno még az életbenmaradása is kérdéses volt, ez igazán másodlagos, no meg minden hozzávalót megkap a javuláshoz. A kezdeti kisméretű szállítóbox már szűkösnek bizonyult, úgyhogy át akartam költöztetni a nagy kutyaboxba – ahhoz viszont még nőnie kell, ugyanis vígan kifér a rácson. �?tmeneti megoldásként egy hidrofordobozt neveztem ki Etuslakként, ahol kényelmesen elfér az almosdoboz, a melegítőpalack, és maga Etus, akit veszélyességére való tekintettel Vili nemes egyszerűséggel varánusznak hív. Etust az etetés-itatás idejére szabadlábra szoktam helyezni, ilyenkor van idő kicsit ugrabugrálni, bambulni és ismerkedni a világgal.

 http://www.zakuszkatanya.hu/images/DSCF9752.jpg

Akarni, azt tud.

 

Tartozom egy hatalmas köszönettel néhány blogolvasó felé, ugyanis Ozzy múltkori rosszulléte és csokievése nyomán kaptam pár csomagocskát, melyekben mindenféle hiper-szuper csokoládék lapultak. Egyrészt hihetetlenül jólesett a figyelmesség… Másrészt bebizonyosodott, amit eddig is tudtam: gyakorló ekcémásként nem szabad csokit ennem. Talán az is megoldás lehetne, ha mindig csak egy picit ennék, de esetemben ez sajnos kizárt, így marad a kényszerű csokimegvonás. A teljes leltárürítéshez sajnos kénytelen voltam mindent gyorsan megenni, még mielőtt meggondolnám magam és visszatérnék a bűnös életmódra.

Szóval megint diétázhatok, csuhajja. Bőgni tudnék a csokimentes életmódtól (elméletileg nem ehetnék se zsírosat, se fűszereset, se cukrosat, se semmilyeset, node minden nem lehet egyszerre abbahagyni.) Múlt héten bőgni tudtam volna a csokikészlet felszámolása következményeként jelentkező fájdalmas viszketéstől, de az bakfitty volt a legújabbhoz képest, mikor is a kipróbálásra kapott hiper-szuper ekcémakenőcs összes mellékhatása kijött rajtam – két napja vinnyogva marom magam, ma sikerült vagy két órát aludni, és olyan helyeken is bedurrant a bőröm, ahol soha nem volt semmi bajom, ergo be sem kentem. Ha valaki összefut velem és éppen diszkréten rohadok azon a kevéske felületen is, ami kilóg a vacogósszerkóból, nem kell megijedni, nem fertőz…

Összefutási lehetőség: szombaton Egerben, a Petőfi téren, ahol a III. Egri Kutyás Találkozó apropójából zakutanyás pólókat is lehet majd venni.

Végül egy külsős segítségkérés: Salsol infúzió és vízhajtó kerestetik egy súlyosan beteg lónak, Mohának.


<< 2010. október 04, 16:27, hétfő 2010. szeptember 26, 09:09, vasárnap >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)