2010. október 15, 21:35, péntek
Boldogság, vagy bánat… Inkább az előbbi, meg egy csipetnyi az utóbbiból. Elengedni tudni kell, de a csudába, azért ez más, mint az eddigiek.

Nem volt a legelsők között, egészen pontosan ő a hetedik. Mondhatni �?A Hetedik�?, minden bredpittes jóképűséget nélkülözve. Bár visszagondolva, feszültség, az volt. Hogy megmenthetjük-e egyáltalán a vágó elől. Mikor kiderült, hogy megmenthetjük, a következő kérdés, hogy hogy a bánatba fogjuk meg, mert anélkül nehéz lovat menteni. Beszorított, megrúgott, szétrángatott, kidöglesztett, de minden tiltakozása ellenére jól megmentettük. Csúnya, szarvasnyakú, tokmányfejű, makacs kis csődörcsikó volt hatalmas pókhassal és ronda köldöksérvvel. 20.000 Ft-ért vásároltam ki a kolbászból, ő volt a hetedik lovam, és a zakuszkai párhuzam mentén avanzsált a kolbász-várományos névtelenségből Lecsóvá. Három éve feketéllik nálam, és hamarosan elköltözik.

Nehéz döntés volt. Jópár ló elkerült már tőlem, és valahol mindet „sajnáltam�? odaadni, mert az elválás olyan fránya dolog, ami fáj, de hát ez a menhelyezés nem arról szól, hogy felhalmozzam magamnak a kedvenceket. De a Lecsó, azért ő mégis más… És mégis költözik, bizony – a mentett ló mentett gyerekekkel fog élni, dolgozni.

Tegnap Artinék jóvoltából a Tiszadobi Gyermekotthonban jártunk, egyrészt örökbeadás előtti terepszemlét tartani, másrészt forgatni. A tiszadobi gyerekek tavalyi segítőnapja után amúgy is csak hiperlativuszokban tudok beszélni az otthon vezetőjéről, Arankáról és munkatársairól, az általuk végett heroikus munkáról, és a tegnapi nap végképp meggyőzött arról, amit egyébként is szerettem volna: ha már van két egészséges lovam, akkor a begazdisodásuk szolgálja a lehető legjobb célt. Úgy érzem, ez maximálisan így lesz.

Tiszadobon van már három ló, akiket az ausztrál világutazó,Tim Cope adományozott a gyermekotthonnak. A már meglévő trió egyenesen Mongóliából érkezett, ehhez képest a zakutanyasi delegáció két lova, Lecsó és Hekuba szinte a szomszédból költözik. Sajnos számunkra eme csekélyke távolság leküzdése is komoly fej- és zsebtörést okoz, ezért nagy segítség lenne, ha segítséget kapnánk a két ló szállításához, ami előreláthatólag október utolsó hetében lenne esedékes.

Artin tegnapi beszámolója megtalálható a Zakumentumfilm honlapján, természetesen a felvett anyagból is lesz némi ízelítő.


<< 2010. október 16, 14:10, szombat 2010. október 12, 21:39, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)