2010. október 27, 01:00, szerda
A változatosság kedvéért undormány idő van, úgyhogy vigasztalásul egy fotó a napfényes időkből: Hetti néni hernyóként.

 


Ez pedig Janis, amint nem örül Flex átmeneti szobakutyáskodásának:


Bumeráng beépült A Gróf Úr és Jujfej közé:


Esznek a cicukák…

 

Etus végre megnőtt annyira, hogy ne férjen ki a nagy ketrec rácsain, így átköltöztethettük a kis szállítóbox, majd átmeneti kartondoboz után ebbe a fejedelmi lakosztályba. A szőre elég horror, de a kiindulási állapothoz képest jól alakul. Ahol kopasz foltok voltak rajta, ott már szép fekete szőr van, és majd csak megszabadul a ronda, koszlott szőrtől is. A pocakja viszont nagyon nem tetszik, több féreghajtáson túl vagyunk már, de jóllakottsági állapottól függetlenül olyan, mintha fölfújtak volna benne egy strandlabdát. A kedélyállapotát szerencsére ez nem befolyásolja, egész nap vígan csörömpöl a ketrecébe betett csörgős kislabdával és egérkével (hála az égnek, hogy nem az én szobámban van…), és rettenetesen boldog, ha valaki időt szakít rá és foglalkozik vele.

Ilyen volt…

 

 

És ma itt tart; ádáz kis dorombgép, aki imád ujjakra vadászni.

 

 


A múlt hétvégén bekerült demodexes kóbor kölyök, Kesu állapotával nagyon nem vagyok megelégedve. Gyanús, hogy allergiás a spot-on-ra, ronda nagy nedvedző izék lettek tőle a hátán, és azt sem látom, hogy a bőre javult volna, viszont nem kizárt, hogy romlott, holnap csinálok róla képeket, és összevetem az érkezésekor készültekkel. Tündérjófej, kajla kis dög, odavan az örömtől, ha bemegyek hozzá ellátni, és nem érti, miért nem barátkozom vele többet. Én viszont óvatos vagyok, épp elég a saját rohadásom, nem szeretnék bónuszban elkapni semmit. A látogatásaim szigorúan az etetésre-itatásra korlátozódnak, gyógyszerbeadás csakis gumikesztyűben, aztán spuri kifelé. Vili jóvoltából holnap elkészül egy kis elkerített rész, ahová Kesu ki tud majd menni, így talán kevésbé unja magát halálra – remélhetőleg tisztában van vele, hogy ahhoz képest, hogy 10 napja még éhezve-vacogva kujtorgott egy forgalmas főút mentén, már úri dolga van, és lesz ez még ennél is jobb, csak meg kéne gyógyulnia.

Ha lehet egy baráti javaslatom, akkor senki ne akarjon ekcémás lenni. Lelkiismeretesen diétáztam - miután még mindig nem tudom, mire lettem allergiás vagy tudomisén milyen érzékeny, így az orvosi utasítások, ill. a netről összeválogatott rohadós koplalási tippek kombinálásával gyakorlatilag nem ettem semmit, mint puffasztott rizset, halat meg krumplit, plusz az éhenhalás élvezeti értékét növelendő ettem volna zöldséget-gyümölcsöt meg olajos magvakat, de az nem volt itthon. Pénteken aztán rákentem a soronkövetkező sprotnit a hőn szeretett rizsalapú hungarocellddarabra, szenvedő képpel nekiállttam elnyammogni az első falatot, mikor is azt vettem észre, hogy egy döglött halacska meredten bámul rám a reggeliről. Hűjazannya, ki volt az a majom, aki kitalálta az egészalakos halkonzervet??? A halacska kitartóan nézett, sőt szemrehányóan. Olyannyira, hogy pördült egyet a gyomrom, és határozottan úgy éreztem, hogy besokalltam a halból. Később megpróbálkoztam egy tonhalcafatkás konzervvel, amitől ismételten heveny rókázhatnékom támadt (gyanítom, hogy a tonhalcafatkák mellett tonhalon kívül más is van…) „Normális�? halkonzerv már nem volt, mást nem mertem enni, úgyhogy inkább egész nap koplaltam, estére bizsergetően ájulásközeli állapotba jutva – és hát úgy esett, hogy aznap este amúgy is Pestre kellett mennem, így egy életem-egy halálom felkiáltással beestem egy gyrososhoz, és bűnöztem. Jó volt. Aztán csakis a párom kedvéért (khmm…) bevállaltam egy kis kínait, majd kenyeret is mertem enni sonkával meg sajttal. Mentségemre szóljon, csoki nem volt, de ez nem számít, merthogy a lábam esmeg tele lett fél köbméteres kiütésekkel, és megint úgy kivert az ekcéma, hogy tenyérnyi ép felület nincs rajtam, tehát úgy tűnik, masszívan allergiás vagyok valamelyik alapkajára, rossz esetben többre is. Tonhalkonzerv- és diákcsemege-forgalmazó szponzor kerestetik…

A tonhal még hagyján – most egy nagy adag segítségkérés következik. Összetett a helyzet, szokás szerint adott egy csomó ex-lótulajdonos, aki ha betartotta volna a szavát és akár csak jelképes szinten besegít az ex-lova tartásába, nem ott tartanánk, ahol most tartunk. A lovak papírjainak rendezése és a téli szénavásárlás jó nagy pofont adott a menhelykasszának, a pólóeladásokból igyekszünk betömködni a réseket, de egyre inkább átcsapnak a fejünk fölött a hullámok. Letettem a nagyesküt, hogy nem jön új állat, épp elég lesz a meglévőket átteleltetni, de egy Etust nem lehet otthagyni, Nemár-�?giéknak nem mondhatom, hogy a csontsovány, félig szétrohadt Kesut lökjék vissza az árokba… Az új jövevények mind költséges kezelésre szorulnak (persze minden relatív, de nekem ez most költségesnek számít), ehhez még hozzájönnek Ozzy rosszullétei és kezelése, meg a tény, hogy idén még le kell zavarnunk az összes ló hatóságilag kötelező vérvizsgálatát, Rinyáék ivartalanítását, sanszos, hogy Ozzy-ba is beletölthetünk még pár liter gyógyszert, ha megint rosszul lesz, és ha mindezt összeadom, akkor bizony finoman fogalmazva nem állunk jól.

Hogy mivel segíthetsz?

Anyagi támogatással, ami történhet egyszeri utalással,virtuális örökbefogadással (ezúton is szeretném megköszönni annak a maroknyi jólelkű blogolvasónak a támogatását, akik rendszeres utalással segítik a tanyalakók ellátását), vagy  pólóvásárlással (a Kopperdák Stúdió jóvoltából van kétféle új pólónk is, lásd az oldal alján, és a szokásos postai rendelés mellett lehetőség van budapesti átvételre a Nyeregvilág jóvoltából, ezúton is nagyon köszönjük a segítséget Sacinak.)

Az állatok ellátásához szükséges tápokkal és gyógyszerekkel. A Central Soya Feed Kft. jóvoltából a lovak abrakjával nem lesz gondunk, ami hatalmasnagy könnyebbség, de macskakajával nagyon rosszul állunk, a 16 (remélem, jól számoltam…) macskánk napi 8 konzervet és másfél kiló száraztápot is megeszik. Kutyatápból még úgy egy hónapnyi készletünk van.

Ami gyógyszerből a legfontosabb lenne: jó minőségű féreghajtók lónak, kutyának és macskának, Algopyrin, Buscopan és No-Spa Ozzy-nak, ill. tetanusz- és lóinfluenza vakcinák.

Végül két, kissé rendhagyó, és személyes segítségkérés: módfelett örülnék egy kölcsönözhető bioptron-lámpának, hátha lendítene a saját életem elviselhetőségén, ugyanis baromira kellemetlen úgy éhenhalni a fenenagy diétázásban, hogy közben véresre-rojtosra karmolom magam. Továbbá keresünk egy olyan, szerzői jog terén otthonosan mozgó ügyvédet, aki segítene felszámolni a lenyúlt rajzaimmal történő visszaélést (egész konkrétan a hellopistis karikatúrát nyúlták le, és előztek meg a pólógyártásban, aminek több szempontból nehezményezek, és nem is szeretném annyiban hagyni.)

Az új pólók:

 


Tudnivalók a rendelésről itt.


<< 2010. október 27, 01:51, szerda 2010. október 21, 11:38, csütörtök >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)