2010. dec 09, 00:34, csütörtök
Etussal komoly problémák vannak.

Az ominózus problémák szerencsére nem neki okoznak gondot, sőt mitöbb fájdalmat, hanem nekünk. Etus nem macska, hanem egy sistergő istencsapása, egy szörnyecske. Etus támad, Etus öl, Etus torokra megy. Egyszerűen nem bírjuk lefárasztani, órákon át robog körbe-körbe, nekirongyol az embernek, harap, karmol, és közben dorombol ezerrel, mert mégiscsak a jószándék vezérli, mi meg szép csendeskén elvérzünk az Etus szakította sebeken keresztül.Ivett levelével/blogjával kapcsolatosan nem szerettem volna többet írni, de mivel többen jelezték, hogy jajistenkém, miket írnak ott rólam, erre még reagálnék. Első körben azt, hogy köszönöm, de nem kell megvédeni. Ivett szimplán nem tudhatja, hogy miből működtetem az alapítványt, úgyhogy itt és most leírom neki, Manó felé meg csupán annyi kérésem lenne, hogy ha már ilyen jól ismeri a Zakuszka-tanya mentett lovainak hátterét, tételesen felsorolhatná akár a vendégkönyvben, hogy melyik ló honnan jött (akár hely, akár "gazdag tulajdonos" szintjén), és leleplezhetne, hogy mégis mennyit kapok utánuk.

Az alapítvány pénzéből egy fitying sem kerül az én zsebembe. És nem csak azért, mert érdekes lenne a kenyeret és felvágottat alapítványi kiadásként elszámolni, hanem azért is, mert nem lómentésből élek, hanem rajzolásból és írásból. Az alapítvány pénze egyrészt a támogatók adományaiból jön össze, másrészt pedig az én munkámból, lásd a zakutanyás ajándéktárgyakat, amiknek az ára az alapítványi számlán landol.

Megélhetési lómentés - ha ilyen nagy biznissz, akkor csinálja más is bátran, jut mentendő ló mindenkinek. Részemről az új ló érkezésekor az egyetlen feltétel, hogy a tulajdonos lemond a lóról az alapítvány (és nem a várkonyiandi...) javára, hogy exgazdi a későbbiekben ne kavarhasson be, ha mondjuk szüksége van a ló vágóárára. A beteg lovak után történő nagy összegek felmarkolása akár igaz is lehetne, de az a nagybüdös valóság, hogy 1. ha valaki azzal keres meg, hogy bértartásba szeretné adni a roncs lovát, azt meg szoktam kérni, hogy akkor adja tényleg bértartásba máshová, és ne itt foglalja a férőhelyet; 2. elég nagy balek az, aki azt hiszi, hogy lepasszolt ló után pénzt fog kapni. A helyzet ugyanis az, hogy - tisztelet az elenyésző kivételnek - a kedves gazdik rettenetesen örülnek, ha megszabadulnak a nyűggé vált jószágtól, és ha még komolyan is gondolták azt az ígéretet, hogy "segítenek, amiben tudnak" (tehát szó sem esik fix összegről), gyorsan túlteszik magukat rajta, elvégre minek költsenek egy olyan lóra, amit a hülye menhelyes ellát akkor is, ha ők fütyülnek rá. Bértartásnál létezik olyan szerződés, hogy x havi fizetés elmaradása után a bértartó hely tulajdonosa értékesítheti a bértartott lovat akár vágóra is, de egyrészt nem foglalkozom bértartással, másrészt lássuk be, nem túl életszagú, hogy a fél nyomiménest elirányítsam a vágóra, mert az exgazdik nem tartották a szavukat. Az eddigi 28 lovunk közül Traccs volt az egyetlen, akinek a bekerülésekor fix apanázst beszéltünk meg - havi 10.000 Ft-ról volt szó, ami igencsak jelképes, és amiből a kedves exgazdi az idő múlásával párhuzamosan bő negyedmillával van elmaradva, és nem is nagyon igyekszik bepótolni. Ettől Tracsesz még nem megy kolbászba, sőt még enni is kap, de eme tanmesével mindenkit lebeszélnék arról, hogy üzleti alapon akarjon lovat menteni, vagy hasonló rémtettel hitelesen gyanúsítani másokat. (:

Ivettet nem állt szándékomban bántani. Ronda genyó stílusom van, ez kétségtelen, de nagyon remélem, hogy a rondagenyóságon kívül feldolgozásra került a többi infó is. Sajnos messze nem olyan egyszerű a helyzet, hogy pár tanáccsal egyenesbe lehessen rántani a projectet, ugyanis az aktuális koncepció tele van súlyos ellentmondásokkal, az egészet újra kéne gondolni, és tanulni, tanulni, tanulni, mert a puszta jószándék messze nem elég, sőt.
(Amúgy én is ismerek egy dög megélhetési lómentőt, aki a nulláról kezdte.)

<< 2010. dec 13, 12:18, hétfő 2010. dec 08, 00:13, szerda >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)