2011. április 22, 00:54, péntek
Attól, hogy a blogon sokszor hanyagolom őket, Trabi és Cica köszönik, jól vannak - és ők is kijárnak legelni.Még hogy egy aprócska póni és egy vak ló ne lenne jó semmire! Nap mint nap több órás szolgálatot tartanak az udvaron fűnyírói beosztásban, szakadatlanul dolgoznak, és még csak meg sem izzadnak. Annyi hátránya van a dolognak, hogy győzök körbejárni a talicskával lócitromot szüretelni. Cica alkalmazkodókészségét mindig megcsodálom. Egy nyikkot sem lát a világból, de elképesztő ügyességgel tájékozódik, és ha mégis elakad (pl. betéved valami sarokba, ahol élesen kéne fordulnia, hogy kikeveredhessen), akkor nem kockáztat, szép nyugodtan megáll, és megvárja, hogy Vili vagy én odamenjek és segítsek neki megoldani a helyzetet. A "vak bizalom" nagyon jó kifejezés, olyan finoman hagyja magát irányítani, hogy bármilyen szűk, dobogós, durva szintkülönbséges akadályt le tudunk küzdeni, csak féreghajtó vagy vakcina ne kerüljön elő.

Neonnak tegnap még hasmenése volt, úgyhogy ő még nem kezdte meg a legelőszezont, és kényszerűségből a karámtársa, Rozi is diétán van, pedig ő aztán nem tehet semmiről. Rozi egész nap sóhajtozva-nyihogva nézi a legelő nagybandát, néha csöndeskén sárlik egy kicsit, de nem tehetem át a másik karámba, mert Neon azonnal megbolondul, ha Rozi pár méternél távolabb kerül tőle. Ráadásul hiába sóvárog az öreg pejkó a nagybanda után, rosszul járna, ha összeeresztenénk őket. Télen volt ilyen próbálkozás; Neon megkapta társaságnak Lambit, Rozi meg mehetett a többihez. Az eredmény az volt, hogy Lambi folyamatosan a kapuban hüppögött, hogy engedjük már vissza, vagy éppen letépte a kaput és önkényesen visszament, Rozi pedig a periférián búslakodott, és ha megpróbált elvegyülni, ötletszerűen elagyabugyálták, ő pedig fájdalmas nyögésekkel próbált menekülni, többnyire sikertelenül. (Külön érdekes, hogy Rozi Nyühös sleppjéhez tartozik, és ehhez képest általában Nyüzü támadta úgy, hogy előtte teljesen jól elvoltak.)

No mindegy. Vasárnap reményeim szerint kiköltöztetünk egy adag nyomit a kinti legelőre, és kicsit könnyebb lesz sakkozni a háznál maradó állománnyal, hogy az öregeknek ne essen bajuk.

<< 2011. április 24, 22:23, vasárnap 2011. április 20, 23:34, szerda >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)