2011. augusztus 30, 23:28, kedd
Ma kedves (és visszatérő) látogatóink érkeztek Anna és Pötyi személyében, nagyon köszönjük a segítséget és a finom ebédet is.

A meló mellett volt némi lovaglás is,

http://www.zakuszkatanya.hu/images/IMG_0457.jpg

és hogy Ribic ne ússza meg ennyivel, felültem rá én is. Újrahasznosítható lovaglópálcával, a mogyoróbokorból rögtönözve.

http://www.zakuszkatanya.hu/images/IMG_0377_1.jpg

http://www.zakuszkatanya.hu/images/IMG_0384.jpg

http://www.zakuszkatanya.hu/images/IMG_0390.jpg

Elmis póló, bizony!

http://www.zakuszkatanya.hu/images/IMG_0393_1.jpg

Apropó, Elmi. A múltkor említettem, hogy még csak kósza érdeklődő se volt szerb szurdokterrierünk örökbefogadására. Ez azóta sem változott, csupán annyi történt, hogy többen elkezdtek lobbizni: Elminek itt a legjobb, és vétek lenne kiragadni ebből a hiper-szuper környezetből.

http://www.zakuszkatanya.hu/images/IMG_0334.jpg

Tisztázzunk valamit: menhelyi kutyának lenni nem jó. Persze, vannak fokozatok. Kennelesnek lenni nem jó, már csak azért sem, mert már álmodni sem merek arról, hogy Pókért, Spanért, Maciért vagy Kagért jelentkezne valaki. Az udvari bandánál nem olyan vészes a helyzet. A lehetőségekhez képest jól érzik magukat, rendesen etetjük, oltjuk őket, mindennap pottyan simogatás, de igazából gazdinál lenne a helyük. Egyszerűen nincs kapacitásom arra, hogy annyit foglalkozzak velük, amennyit igényelnének, sokkal boldogabbak lennének saját gazdinál, akár egyke kutyaként, akár második-harmadikként. Azt az álláspontot maximálisan megértem, mikor valakinek szimplán nem fér bele az életébe egy kutya, de az, hogy "itt vannak a legjobb helyen", sajnos nem igaz.
A másik ok: nem tudom megoldani, hogy kutyát is, macskát is biztonságosan tartsunk. Tavaly decemberben már borult a bili ezügyben; minél több kutyánk van, annál nagyobb veszélyben vannak a macskáink, mert az ebek egyenként hiába cicakompatibilisek, ha falkában elborítja az agyukat a vadászszenvedély. Nagyon, nagyon sokat segítene a lelkivilágomon, ha sikerülne kutyát örökbeadni, akár csak egyet is, márpedig erre Elminek van most a legnagyobb esélye. Fiatal, okos, kedves, szuper családi kutya lehet belőle, de itt egyre jobban beleolvad a menhelyi masszába, és ahogy távolodik a kölyökkortól, úgy romlanak az esélyei az igazi gazdira.

Még egy gondolat: a menhely sikerességének talán legfőbb mércéje a felelős örökbeadások száma. Sokféle segítség létezik, de az állatmentősdi egészét nézve a végső és legnagyobb siker a mentett jószág gazdissá válása - örökbefogadók nélkül kábé lehúzhatjuk magunkat a klotyón. Idén még egy nyamvadt papucsállatkának sem sikerült gazdát találnunk...

Továbbra sem célom az állatok elosztogatása, kutyát-macskát továbbra is csakis leellenőrizhető, jó helyre, szerződéssel, stb. De szükségünk van örökbefogadóra. Nem olyanra, aki szánalomból vagy hirtelen felindulásból segít, hanem olyanra, akinél a szükséges körülmények adottak, és tényleg akarja a kiszemelt jószágot. Hátha van ilyen - nem vagyok telhetetlen, gazdira váró állatonként egy bőven elég lenne.<< 2011. augusztus 31, 14:14, szerda 2011. augusztus 29, 17:19, hétfő >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)