2012. március 04, 17:11, vasárnap
Végre-végre itt van a tavasz, az ezzel járó napsütéssel, friss levegőben lóvesztetten keringő szőrszálakkal és elmaradhatatlan köpködéssel.

http://kepfeltoltes.hu/120304/IMG_6511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/120304/IMG_6513_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Két örökbeadott védencünk:

Saláta (a Kuka-tesók mellé mentett dajkacica, Donna Anorexia egyik kölyke)

http://1.bp.blogspot.com/-A8EBXgDZrI0/Tz6yxKhcbXI/AAAAAAAACaU/5CE3hHTX8DY/s1600/csavar.jpg

Gilmore, akinek arcidegbénulás miatt lógó jobb füle és szája lassan ugyan, de tovább javulgat

http://kepfeltoltes.hu/120304/Gilialszik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/120304/GiliFurge_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/120304/GiliMalaj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és egy hír, ami a rosszindulatú pletykák jóvoltából némileg kifacsarva már terjedőben van...

Hosszas vívódás után úgy döntöttem, hogy kilépek az alapítványból. Ha a pozitív okokat nézem, akkor családot szeretnénk a párommal, ami teljes embert kíván, és aktuális állapotomban még egytizednek sem érzem magam. Szeretnék a menhely mellett totálisan elsikkadó rajzos-írós tehetségemre is koncentrálni; az eltelt 6-7 évben pár megrendelt-összekínlódott képen, ill. a blogon kívül gyakorlatilag semmit nem bírtam összehozni.
Sajnos a negatív oldal is elég jelentős - iszonyatosan elfáradtam. Fizikailag és idegileg egyaránt végem van, egyszerűen nem érzem a kellő erőt, eltökéltséget, hogy a tanyasi élet adta kétoldali csípőartrózissal, az idegi terheléstől ekcémásan továbbvigyem azt, amit most, hogy az alapítvány beérett, jogosult az 1 %-ra, már más is továbbvihet. Ami a legfontosabb: a Zakuszka-tanya NEM szűnik meg, sőt sok szempontból kedvező változások lesznek. Számomra nagy öröm és megnyugvás, hogy az alapítvány a Lelenc Kutyamentő Egyesület őrbottyáni tanyájára, a Lelenc-tanyára* kerül, ahol minden adott, amire csak az állatoknak, illetve a kilátogató önkénteseknek szüksége van. A Lelenccel évek óta jó viszonyban tudunk együtt dolgozni, kooperációban mentettük Ketteskét (akit azóta örökbe is adtak), Kagot és Izát, illetve az idei naptárunk a Lelenc elnöke, Tenner Anna jóvoltából készült el - biztos vagyok benne, hogy sokévnyi munkám eredménye - a lehető legjobb kezekbe kerül.

Az állatokat terv szerint április második felében/május elején szállítjuk át a Lelenc-tanyára; miután nekem is az a célom, hogy a lehető leghatékonyabban működjön tovább az alapítvány, természetesen átadom a Zakuszka-tanyás ajándéktárgyak árusítását is, illetve továbbra is szeretnék az állatvédelemnek dolgozni, csak immár a háttérből. Rengeteg megvalósításra váró ötletem van gyerekeknek szóló szemléletfejlesztő kiadványokra, játékos-elgondolkoztató munkafüzetekre, könyvekre, iskolai előadásokra, amik ugyan kevésbé látványosak, de hosszú távon talán még gyümölcsözőbbek is, mint az aktuális tevékenységem. Az állatok átköltöztetése után tartunk majd egy nyílt napot, ahol az érdeklődők megismerhetik a tanyát és a zakuszkás, lelences mentvényeket, a dátumot és részletes programot áprilisban teszem fel.

Szeretném, ha ez a hír nem ingatná meg egy támogatónkat sem. A Zakuszka-tanya a megvalósult álmom, attól, hogy "eltűnök", a háttérben továbbra is dolgozni fogok. Az alapítvány lehetőségei a Lelenc-tanyára költözéssel kibővülnek, és a jobb megközelítés, infrastruktúra mellett minden adott lesz a még eredményesebb munkához - bízom benne, hogy ezt a tanyabarátok is így gondolják, és a továbbiakban is segítik a nyomiménest.

http://kepfeltoltes.hu/120304/IMG_6518_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

* - utólagos kiegészítés: a Zakuszka-tanya nem olvad a Lelencbe, a két szervezet önállóságát megőrizve lesz egy helyen.
<< 2012. március 07, 14:42, szerda 2012. február 27, 07:02, hétfő >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)