2013. január 31, 14:09, csütörtök


Zakuszka Suttyó naplemente Pala Boszi

Ó, azok a romantikus naplementék...

Zakuszka és Suttyó

Zakuszka és Suttyó

Fujj, hát te is herélt vagy?!

Zakuszka és Suttyó

Gazdiküldte helyzetjelentés a Feketékről:

Gondoltam, küldök egy kis beszámolót a Feketékről. Jól vannak, imádnivalók. Azt hiszem, ahogy egyre jobban megszoknak itt, lassan kezd előbukkanni igazi személyiségük, jópofa dolgokat művelnek.

Pala amolyan kis csöndes, hálás jószág, örül, ha hozzászólnak, de ritkán követelőzik: délelőttönként mindig bepróbálkozik, felugrik a billentyűzetemre, és ha hagyom, odafészkeli magát a munka és közém. Ha viszont eltessékelem, nem erőlteti, elvonul (ellenben nagyot panaszkodik este imádott pótapjának). Imádja a vendégeket, boldogan hagyja magát órákig kézről kézre adni, de ha gazdi int neki, azonnal rohan hozzá. Nagyon ragaszkodik hozzá, olyan imádattal nézegeti, mint egy szerelmes kamaszlány. Kicsit olyan kutyás érzése van tőle az embernek.

Boszi, (aki immár még egy névvel büszkélkedhet, ugyanis az állatorvos, aki felvitte a chip számát a nyilvántartásba, valószínűleg nem tudta elolvasni saját írását, és Janis helyett Jams-et írt be), szóval a Boszorkány úgy döntött, a név kötelez. Hihetetlen dolgokat produkál, az estéi tegnapig így néztek ki: teljesen megtanulta a napirendet, és amikor ágyba megyünk, ő is rögtön felsorakozik. Körbejárja az ágyat, mindkettőnk paplanját nagy gondossággal és odafigyeléssel, centiről centire végigdagasztja, ez akár 15 percet is igénybe vesz. El is fárad benne szegényke, meg amúgy is villanyoltás van, tehát a végén nagy sóhajjal letelepszik, érezni a gondolatait, végre lepihenhet, hiába, nehéz az ő sorsa, és ennyit igazán megérdemel. Ilyenkorra mi is vigyázzállásban fekszünk, gyerekek a szobáikban, csönd és idilli béke, holdfény, ami csak kell. És ekkor valaki megmozdítja a farka végét. Amúgy egész értelmes jószág, Palához képest legalábbis kiemelkedően, de arra nem jött még rá, hogy nem valami alattomos idegen próbál szórakozni vele, és olyan hévvel támad a saját farkára, hogy legurul az ágyról. Ezen persze felbőszül, és csatározásba kezd, megtámadja önmagán kívül a paplanunkat, az ágy melletti rongyszőnyeget, az eldugott zoknikat, papucsokat, a közben felébredt többi macskát, de párszor még az ágy alatti pót-matracot is sikerült kiügyeskednie a helyéről, akkora vehemenciával randalírozik. Fél órán át bírja, aztán kidől és alszik reggelig.
Említettem, hogy ez volt tegnapig. Tegnap este ugyanis felfedezte fiam szobájában a vegyesjátékos polcot, ahonnan 10 perc alatt lepiszkált mindent, majd dolga végeztével bemászott a ruhásszekrénybe, ahol szisztematikusan, alulról kezdve kihúzogatta a ruhákat. A megkötős sapkák különösen tetszettek neki, de aztán a második polcnál fiam úgy döntött, ő mégis inkább aludni szeretne, és kilakoltatta szegény macskát, aki aztán úgy kaparta az ajtaját, mint egy kivert kutya.

Jaj, és mindezt szorozd meg azzal, hogy Boszi úgy vedlik, mintha legalábbis a trópusokra költözött volna, minden mozdulatára száll belőle a millió piheszőr, simogatás után az ember orra-szeme-szája tele van vele.

Tekintettel arra, hogy a másik két macska is sokat van bent a hideg miatt, még nem kezdtük el a kiszoktatást, igaz, elnézve azt, hogy ennyit változnak még mindig, szerintem nem is baj. Én most kezdem azt gondolni, hogy teljesen önmaguk, már mernek normálisan viselkedni előttünk, és szívesebben is odajönnek, ha hívjuk őket (nem csak akkor, amikor ők akarnak valamit).

Hát, ez kicsit hosszúra sikeredett, cserébe most nem készültek igazán jó képek, a döglöttpatkányosat azért nehéz felülmúlni.Megyek, megjött a kis Nyekergő a délelőtti összebújásra.


<< 2013. február 10, 20:49, vasárnap 2013. január 26, 15:09, szombat >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)