2013. április 04, 02:14, csütörtök


fotók feketecica Boszi Pala Guinness Etus flex

Kati jóvoltából újra jelentkezik a Feketecica-híradó!

"Pala és Boszi jól vannak, Pala most éppen jobban, mert Boszi megvágta a lábát a szomszédnéni kerítésén, és szobafogságra ítéltem. Nem tűnik vészesnek, de jobb a biztonság, ő pedig eléggé sajnálja magát, főleg a Betadine-os kezelések után.Ebből is látszik, hogy a kert meghódítása jól halad, mondjuk több dolgot nagyon nem értek:

Ha 300 négyszögöles a kert, az miért nem elég, miért kell elsőként rögtön a szomszédnéni kertjét megcélozni (és megvágni a lábunkat a kerítés kiálló drótjával)?

Azt sem értem, hogy ha kint van a macska, miért kell bejönni közben pisilni a lakásba? Komolyan, kimennek, elvannak, aztán bejönnek, irány az alom, majd újra ki. Ezt mindkét Fekete így csinálja, pedig van olyan, védett helyen lévő hely, ahova hó/eső sosem esik, mindig száraz, homokos.

Boszi amúgy ez utóbbi homokos részt tökéletesen ismeri, igaz, nem WC-nek használja, hanem arra, hogy alaposan meghemperegjen benne,

felszedve fél kiló koszt, mielőtt nekiállna egy maratoni tisztálkodásnak a hófehér ágytakarón. Most még OK, de egy hónap múlva érkezik az anyósom, addig le kellene szoknia róla.Hol a Pala?Pala a kijárással pont úgy van, mint minden mással: hisztérikus rohamokat produkál, ha nem mehet ki, illetve ha nem nyitom neki az ajtót a visszatérését követő 10 másodpercen belül. Ja, a macskaajtót használni? Szó sem lehet róla, tessék neki ajtót nyitni, vörös szőnyeg meg minden. Ha nem kapja meg, amit akar (legyen szó ajtónyitásról vagy dajkálásról, esetleg friss vízról a tálkájában), olyan nyekergésbe kezd, hogy ha valaki hallaná, biztos kihívná ránk a macskajóléti szolgálatot. Néha azon kapom magam, hogy majdnem a "Szolgálatára, hölgyem" bevezetéssel szólok hozzá.Imádom őket amúgy, hihetetlen jó fejek, és mindkettő hallgat a nevére, és ha olyanjuk van, jönnek a hívásra. Na persze csak ha úgy gondolják, mert nagyon macskából vannak."

Ez itt egy kosárnyi Guinness......ő pedig már a nyakunkon maradt resztlifekete, Etus, amint épp Flexnek kedveskedik. Ez régebben (Ciri mellett) Pala reszortja volt, dehát ő már gazdis, nehogy már Flekót ne bosszantsa egy fekete se a kényszeres törleszkedőgörcsökkel.

Felhívom a kedves olvasók figyelmét arra a különös jelenségre, hogy a cicafarkinca a kontaktálás során amolyan áramszedőként funkcionál, Etus helyzetétől függetlenül folyamatosan érintkezik Flex testével.<< 2013. április 05, 14:47, péntek 2013. április 02, 13:17, kedd >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)