2014. május 30, 00:49, péntek


flex műtét

A Flex lábán lévő pukli sajnos a kezelés dacára sem javult érdemlegesen.

Naponta négyszer kellett bekenni a lábpuklit két löttyel. A kezelés abszolút fájdalommentes volt, viszont már a második napra eljutottunk odáig, hogy ahogy elkezdtem felrázni az esedékes kegyszert, Flex felpattant és gyorsított laposkúszásban, ajtófélfán csattogó gallérral elslisszolt. Kiabálhattam utána kedvem szerint, a szelektív hallás mindig is erőssége volt, most meg már olyan süket az öreglány, hogy azt se hallja meg, amit szeretne, hát még amit nem.

Gyorsan rászoktam a kezelés előtti ajtóbecsukásra (gallérral csak a kifele nyíló ajtót tudja kinyitni, hurrá), Flex gyorsan megtanult tölcsérestül bemászni a székek alá, de azért  lehet kezelni a lábát. Amint elkapom, beszünteti a menekülést, megadóan a földre roskad, egyre durvább fokozatra kapcsolva minden ízében remegni kezd, és szívfacsaró tányérszemeket mereszt, szigorúan lentről fölfele tekintve. Ettől a látványtól minden érző szívű állatvédő meg kéne hogy lincselje a kutyalábkenegetőt, hiszen egyértelmű, hogy szerencsétlen, megrettent állatkát nem csak éheztetik és elhanyagolják és nemszeretik, hanem még kínozzák is.

Bármiféle súlyos beavatkozás van (spot-on, féreghajtó-adagolás, kullancskiszedés, ráolvasás egy másik kontinensről, vagy éppen vakargatás megtagadása), Flex lead egy komplett idegösszeroppanásos monodrámát. Ezen műsorát immár 14 éve élvezem nap mint nap, úgyhogy már nem dőlök be neki, de a lábpukli jelenléte határozottan nyomasztott.

Flex szerdán puklimentesítő műtéten esett át. Muszáj volt levetetni, gallér nélkül folyamatosan piszkálta és gyulladásban tartotta, ráadásul a műtét előtti áttapicskoláson más puklikat is találtam rajta... Reméljük, a szövettan eredménye nem hoz rossz hírt.

Flex pocsékul ébredt. Hazafelé még magán kívül végigordította az utat a kocsiban, aztán estig csak feküdt, mint akit agyonvertek (nem hiába mondják a minket jól ismerők, hogy hasonlítunk egymásra, nekem sem erősségem a műtétből eszmélés.)
Ahogy kezdte összeszedni magát, úgy tértek vissza a funkciói. Legelőször a remegőfunkció, aztán a szemforgató funkció, aztán a mormogófunkció. A szemforgató funkció aktivizálódásakor megnyugodtunk, hogy a kutya működik.

Már teljesen kitisztult a tekintete, csöndes mártírnyöszörgéssel megpróbált felállni, majd lemondó, szaggatott sóhajtással visszaroskadt a félcentis magasságból. Amikor végre nagy nehezen talpra állt, megtört tekintettel, három lábon sántikált ki az udvarra.Kicsit napozott, kicsit kornyadozott, majd ugyanevvel a sugárzó szenvedéssel visszaháromlábazott a társaságomban a házba. A konyhában tragikus fertőtlenítőszagot lengetve megpróbált kunyerálni, mert ő most nagyon beteg ám, és igaz, hogy soha nem nasiztatom, de ugye majd most igen. Szőrösszívű dög vagyok, nem adtam nasit most sem, ellenben készségesen bekísértem a takarójához. A műtött lábát tüntetően maga elé emelve odabicegett, nagy körülményesen lefeküdt, és elringatta magát az önsajnálat lágy hullámain.

Kimentem, majd öt perc múlva suttyomban visszanéztem - Flex lassan, de biztosan négylábazott a szobában, tökéletesen terhelve a műtött lábát. Valószínűleg nagyon káros kisugárzásom van, mert amikor észlelte a társaságomat, megint komoly fájdalmai támadtak és csak három lábon bírt menni.

Büdös, rafinált primadonna.
<< 2014. június 02, 14:56, hétfő 2014. május 21, 22:27, szerda >>


vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)