A menhely / Kutyák / FagótFagótMég az ősidőkben, mikor sem segítségem, sem megfelelő állatvédős kapcsolatom nem volt, Fejőke 2007-es tavaszi tüzelésekor meggyőztek, hogy ráérünk ősszel ivartalanítani, ezt a ciklust most intézzük el egy fogamzásgátló injekcióval. Fejőke később annak rendje és módja szerint rohamos gömbölyödésnek indult, amit az állatorvos álvemhességként diagnosztizált. Végül őtündérribisége egy hanyag csuklómozdulattal beintett a szaporodásbiológiának, és a születésnapomra stílusos ajándékként a világra pottyantott 6 minikutyát. Azóta is találgatjuk, hogy fért el benne ennyi.

Nem mondhatnám, hogy örültem a szaporulatnak, de képtelen lettem volna szelektálni, hogy x életben marad, y pedig elaltatásra kerül, így a teljes pereputty gőzerővel fejlődött, Fejőke nagy-nagy örömére. Szép lassan kezdtek krumpli helyett kutyára hasonlítani, persze nem volt igazán meggyőző a látvány, de mi tudtuk az igazságot: ezek bizony vérebek a javából. Esténként pedig elrebegtünk egy imát, hogy az aprólékok Fejőke mozgás- és viselkedéskultúráját örököljék, ne Pókét... Mint utóbb kiderült, ez sajna nem jött össze. Végül a 6-ból három kutyus maradt a tanyán, Tréfli, Ficsúr és Klufi; Fagótot elvitték, Jodát egyik este megtaposták a lovak, és a kezelés dacára reggel elpusztult, Brüncit pedig elgázolták.

Ficsúrt és Klufit 2008 augusztusában örökbefogadták, Fagót visszakerült hozzám, Tréfli meg elkerült Peti barátunkhoz, így végül csak 1 Kisfejő, Fagót maradt a tanyán, aki végül a TordasZoo segítségével Németországba került kanapékutyának.

Szeretném, ha minden kutyatulajdonos levonná a tanulságot, és időben ivartalaníttatná a kutyáját a fölösleges szaporulat elkerülése érdekében. Azóta hála az égnek és a segítőinknek, nálam is sikerült a teljes kutya-és macskaállományt ivartalaníttatni, és - bár baromira nem vagyok büszke a történetre, vállalom - ezt bizony elszúrtam. Remélem, más tanul a hibámból, és azt is belátja: a felelős állattartás alapja az időben (akár vemhesen is) megejtett ivartalanítás.

vissza

Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)