2007. dec 31, 18:19, hétfő


Négy órányi alvás és negyed órányi ébredezési procedúra után reggel összepakoltam egy méretes tehénügyi túlélőkészletet, nagy nehezen begyömöszöltünk mindent Peti Ladájába, majd Csongrádnak szegezett vellanyéllel, a tetőcsomagtartón lángnyelveket okádó halálfejes metáltalicskával elindultunk tehénnézőbe.


2007. dec 31, 00:54, hétfő


Hatalmasat csalódtam. Ígéretet kaptam, hogy az év utolsó napjai tanyasi viszonylatban intenzív henyéléssel fognak telni, aztán tessék. Ráadásul én vertem át saját magamat. Szóval az történt, hogy már tegnap is időben le akartam feküdni, mivel meglehetőst rojtosnak és gyűröttnek éreztem az idegrendszeremet, és ezer éve nem aludtam ki magamat. Ezek után éjjel 11-kor csörög a telefon, hogy láttam-e a tévében az éhező csongrádi teheneket. Tévém nincs, viszont a netes böngészés szerint a tehenek adottak, szám szerint 47-en, ami kicsit sok. Éjjel fél négyig infógyűjtéssel virtuálbociztam, hajnali kilenckor a telefonra ébredtem (a vonal túloldalán tuti azt hitték, hogy dizsimámortól másnaposan nem vagyok magamnál...), ma a gebékkel való szöszölés közben szintén szervezkedés volt, és reggel megyünk tehenet etetni, ill. megpróbáljuk őket kivakarni a ganéból, ami a négy fős csapat kontra tehenek létszámát összevetve egyértelműen reménytelen vállalkozás, de legalább megpróbáljuk. De hogy azután mi lesz, hiszen az állatok nincsenek kisegítve egy napi etetéssel-itatással...   Akit érdekel, ebben az nlc-s topicban olvashat a dologról. Eltámolygok aludni, reggel korán ébresztő, a saját állatok ellátásán kívül még össze kell pakolni, ráadásul homályos emlékeim szerint én tartok a tehenektől... Áááá.


2007. dec 30, 02:20, vasárnap


Ma is korán le akartam feküdni... Akarom  mondani tegnap. A végén én sem fogom komolyan venni saját magamat.


2007. dec 29, 02:08, szombat


Úgy tűnik, gyakrabban kell bekapcsolnom a villanypásztort, a lovak egyre kevésbé respektálják.


2007. dec 28, 11:54, péntek


Tegnap elég vacakul voltam, azt hiszem, sikerült belázasodnom (a lázmérést hanyagoltam, hirtelenjében csupa ló- és kutyafeneket megjárt lázmérőt találtam, annyira meg nem érdekelt.) Valószínüleg begyüjtöttem valami vírust a 26-án lezavart pesti családvizit örömére, veszélyes dolog a városi túrázás a magamfajta számára.   Álmomban megkaptam egy franciaországi lovas munkát, aminek rettenetesen örültem, bár senki nem tudta, hogy mit és hol fogok csinálni. Trabit is vinni akartam magammal, előtte megkörmöltettem, hogy annyival is könnyebb legyen, de a kovács - aki egy tinilány volt - belevágott Trabi sarokvánkosába, ami bedagadt, sőt az egész póni feldagadt rendes lóméretüre, így mégsem tudtam magammal vinni. A repülőn jutott eszembe, hogy nem érdeklődtem meg, van-e a munkahelyemen net, hogy tudjam írni a blogot, majd rá kellett jönnöm: Franciaországból nem fogok tudni balástyai tanyablogot írni, arról nem is beszélve, hogy elfelejtettem megszervezni, hogy távollétem röpke fél évében valaki időnként ránézzen az állataimra, uram bocsá' enni-inni adjon nekik... Piszoknagy lelkiismeret-furdalással ébredtem, és már rohantam is abrakolni.


új fotók a képgalériában


2007. dec 27, 03:00, csütörtök
Borbás Marci 25-én készült fotói felkúsztak a helyükre, nagyon köszönjük őket. Tudom, ezt már mondtam...


2007. dec 27, 02:55, csütörtök


25-én megint nagy baráti jövés-menés volt, itt járt Enikő barátnőm:


2007. dec 26, 01:37, szerda


Vidám napunk volt még vidámabb társasággal, a csapat ismételten kitett magáért. :)


2007. dec 25, 00:47, kedd


Hát, a karácsonyi hangulat továbbra sem jött meg, a vacsora viszont eszméletlen finom volt a szomszédban, bár szintén köze nem volt a hagyományos menühöz: curry-s meg sült birka volt rizzsel, sült ananásszal meg banánnal.


2007. dec 23, 14:22, vasárnap


Már említettem, hogy nagy ívben elkerül a karácsonyi hangulat, node ilyenkor illik a rokonokat, barátokat, ismerősöket képeslappal, üdvözlő sms-sel, fenyőalakúra cakkozott feldíszített kutyafülével köszönteni.


2007. dec 23, 13:59, vasárnap


Gyötrelmes éjszakám volt; miután hajnali négy körül Körpivel felvettük az alvóspozíciót (azaz félig ráfekszik az arcomra, biztos nagyon kényelmes...), kénytelen voltam rájönni, hogy előtte az előszobában melegedett Laklival összebújva, és ettől az egyébként finom szénaillatú macskabunda telítődött átható dogszaggal. Nem dög, dog, de attól még aromaterápiás felhasználásra, ill. cicabunda-illatosításra nem ajánlom...    


2007. dec 23, 03:11, vasárnap


Azt hiszem, nemsokára vége a télnek, én legalábbis nagyon érzem a tavaszi fáradtságot. Folyamatosan kóválygok, ébren vagyok, de minek... Ma délután kínomban végül lefeküdtem, és gigantikusat aludtam Körömpiszok és főantiszoc Szöszke cica társaságában, aki ahhoz képest, hogy egy undok dög, kifejezetten odavan értem (persze lehet, hogy csak azért, mert "hasonló a hasonlónak örül".) Kitúrta a helyéről és jól elverte Körömpiszkot, majd az oldalamhoz bújva hangos dorombolással jelezte, hogy meg van elégedve a világgal, ráadásul a kezemet sem tépte le, igen kellemeset aludtunk össznépileg. Éjfél körül eszembe jutott, hogy meg kelene nézni a másfél km-rel arrébb lévő postaláda tartalmát, úgyhogy felpattantam Caféra, és kislattyogtunk. Levélszempontból nem sok értelme volt a túrának, viszont klassz volt a sötétben, hóban öszvéregelni, az ülésfűtés is jól működött, mivel nem raktam fel Café hátára az ilyenkor szokásos pokrócot.   Most pedig a változatosság kedvéért elmegyek aludni, hátha a következő ébredés utáni tevékenykedésem dinamikusabb lesz...


2007. dec 21, 00:50, péntek


Rendben lezajlott a körmölés, bár elég furcsa érzés volt lóláb helyett a kötőfékszárat fogni.


2007. dec 19, 20:05, szerda


A leggyakoribb kérdés idegenektől és ismerősöktől egyaránt: nem félek a tanyán egyedül?


2007. dec 19, 00:47, szerda


Ma kaptunk bő fél tonna kutyatápot Karádról, Szász Frigyes úr jóvoltából; nagyon köszönjük az ebek nevében is.


örökbefogadó kerestetik


2007. dec 17, 23:56, hétfő

Felkerült a honlapra az első örökbefogadót kereső ló, Shannon bemutatása. (Helyesbítek, nem ő az első örökbefogadható ló, hanem az ő gazdája volt az első, aki vette a fáradságot, hogy írjon a lováról pár csatolt fénykép kíséretében.)
2007. dec 17, 23:14, hétfő


Vödriné elbúcsúzhatott a gallérjától, ettől olyannyira megváltozott a megjelenése, hogy a macskák nem ismerték meg, és fújva-köpködve menekültek előle, pedig nem lett sokkal fenyegetőbb a fellépése, sőt...  


2007. dec 17, 02:46, hétfő


Hómenhely Balástyán... Most már aztán tényleg el vagyunk havazva.  


Búcsú Vödritől


2007. dec 15, 21:29, szombat
Tegnap fel kellett nyargalnom Pestre. Hosszú ideje készültem rá, felavatták a nagypapám, dr. Gillemot László szobrát a Műegyetemen, illett is elmennem, és persze szerettem volna ott lenni.


emlékeztető...


2007. dec 14, 07:51, péntek
...ha esetleg valaki tervezte a kilátogatást Ócsára, hogy segítsen, és a jól végzett munka örömére meglepje magát egy befogadott kutyával (mert 10 kutya alatt nem mennyiség, mint azt a nagy klasszikusok is megaszonták.) Ha meg valaki nem tervezte, akkor most tervezheti, én szóltam. :)Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)