2008. január 31, 02:17, csütörtök


Ismét gyönyörű, napos időnk volt, Zömét ki is vittem napozni, míg én a lócitromokat szüreteltem. Gebecicát kiültettem az egyik padra a ház elé, kapott egy akáctuskót körömélesítőnek (ezt imádja, mindig él a lehetőséggel), és illedelmesen ücsörgött, míg én melóztam. A kutyák nagyon érdeklődtek iránta, Zöme jó ideig egykedvűen tűrte a kiváncsi kutyaorrok közeledését, aztán mikor merő lelkesedésből nyolc orr bökte tízfelé, felvonult az ablakpárkányra, ahol szintén jó idő volt, ráadásul kutyamentesen.


2008. január 29, 23:56, kedd


Ismét fincsi frontos nap volt, ennek örömére az intenzív pangáson kívül sok mindent nem sikerült összehozni.. Reggel időben akartam kelni (négykor már le is feküdtem), de nem is emlékszem, hogy szólt volna az ébresztőóra, pedig biztosan beállítottam.


2008. január 29, 02:00, kedd


Jól elmaradtam a tanyabloggal, szorri.


2008. január 25, 23:53, péntek


Hajnali fél ötkor öszvérháton vágtáztam a teliholdas balástyai éjszakában.


2008. január 25, 00:06, péntek


Tegnap két nevezetes esemény történt: megejtettem egy pesti vizitet, és megadta magát a netem.


2008. január 23, 02:10, szerda


Annnyiraannnyira le akartam ma időben feküdni, és annyiraannyira nem sikerült. Ami pedig a legszomorúbb: hajnali fél hatkor ébresztő, 7-kor jönnek értem és megyünk Pestre. Viszont megfürdettem Zömét. Hol itt az összefüggés...


Vak ló is talál helyet...


2008. január 22, 12:11, kedd
...csak meg kell csinálni.


Shannon gazdára talált :)


2008. január 21, 22:11, hétfő
Most kaptam a jó hírt, hogy az örökbefogadható lovak oldalán szereplő Shannon, alias Sanci ma rendben megérkezett Győrben lévő új otthonába, remélhetőleg hamarosan kapunk róla képeket és beszámolót. Sok boldog együtt eltöltött évet kívánunk gazdinak és lónak egyaránt, a régi gazdinak meg köszönjük, hogy felelősséggel gondoskodott Sanci további életéről, és jó helyet keresett neki.


2008. január 21, 20:00, hétfő


Tanyabarátaink, Ilona és István jóvoltából ma sikerült elvinni Zömét állatorvoshoz Szegedre.


2008. január 21, 03:32, hétfő


Jó lenne már egy normálisat aludni, tegnap kőkemény 3 óra összejött - annyiból nem bántam, hogy gyönyörű napsütéses idő volt, egy szál pulóverben majd' megsültem trágyaszedés közben, sőt legnagyobb döbbenetemre egy dongót is láttam. Felmerült a gyanú, hogy csak hallucinálok, de nem, tényleg ott volt (bár gyanítom, hogy meg fogja bánni ezt az elkapkodott előbújást, már ha eddig nem tette meg.)   Zöme kifejezetten vacakul van, a hasmenése nem javult semmit, viszont 40 fokos láza van (ill. lenne, ha nem nyomkodnám mindig vissza.). Szegény kis vakarcs egy merő ragacs (egyébként sem mosakodott, úgy tűnik, reménytelen vállalkozásnak találta a tehenes tanyán, és egy életre felhagyott vele), borzasztóan néz ki. Megfürdetni ilyen betegen nem merem, ill. ha rá is szánnám magam, talán ha fél percig tiszta maradna. Szerencsére nem fáj semmije, sőt a kedélyállapota is jó, étvágya még jobb (bár csak átrohan rajta a kaja), a lázcsillapító, ill. antibiotikum-injekciókat kitörő dorombolással fogadja, fantasztikusan jó fej. Ma kikéredzkedett az udvarra kicsit fotoszintetizálni, volt némi körömélezés is az egyik padon, aztán inkább behoztam, sok dolgom is volt, és ilyen betegen nem merem kint hagyni, nehogy elkeveredjen.   Most pedig alvááás, remélhetőleg a 3 óra helyett lesz belőle 4 vagy 5 is.


2008. január 20, 06:02, vasárnap


Hajnali fél kettő körül a digitábla fölött kornyadozva majdnem rávetettem magam egy, a hűtőben vacogó energiaitalra (csak tudnám, ki hagyta itt, az életben nem ittam ilyet, nemhogy vettem volna), de végül győzött az önuralom, és befejeztem a munka első fázisát "dopping" nélkül. Helyesbítek, nem az önuralom győzött, mert abból nem sok van, hanem a kérdés, hogy mi lesz az energiaital hatása. Miután még egy kávé is olyan hatást gyakorol rám, mintha nagyon csúnyán berúgtam volna, egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen tunninglöttytől jobban tudtam volna dolgozni, és nem állok fejre, márpedig egy bekattanótan elvégzett határidős munka nem a legszerencsésebb dolog. Na joccakát...


2008. január 19, 01:12, szombat


Ugor küldött még csongrádi fotókat, úgyhogy némileg használhatóbb képanyag került fel a befogóra és befogadóra váró tanyasi kutyák oldalára (én meg végre rájöttem, hogy tudom a képből az áhított részt kivágni, csuhajja.)


2008. január 18, 16:06, péntek


Most beszéltem a jegyző úrral Csongrádról, állítása szerint az ügyészségen múlt, hogy nem lehet a szarvasmarhákat minél előbb értékesíteni; február közepére írták ki a tárgyalást, addig tartaniuk kell az állatokat. Elmondása szerint a kutyák kilövését megtiltotta a tanya területén belül, viszont ha eltávolodnak a tanyától, a vadászok a vadállomány esetleges veszélyeztetése miatt a szabályoknak megfelelően kilőhetik őket. Be fognak kerülni a gyepmesteri telepre, de amikor megkérdeztem, hogy mégis mikor, nem kaptam pontos választ, ergo az sem elképzelhetetlen, hogy hosszú távon kényelmesebb tanyán kívül lelődözni őket, mint a befogásukkal bíbelődni.


2008. január 18, 10:27, péntek


Szóltak, hogy elböktem valamit a csongrádi kutyák képeivel, merthogy a fotókon kutya helyett kis piros x-ekre hasonlítanak. Hiba javítva, köszönöm a jelzést. :)


Csongrádi kutyák SOS


2008. január 18, 03:52, péntek
A csongrádi hatóságok nem tartják be az ígéretüket: Réka beszámolója szerint a teheneket csak később értékesítik, a tanyán maradt kutyákat pedig ki akarják lövetni, ami több szempontból is ellenkezik a törvénnyel. Ha a kutyák életét nem is veszik figyelembe, a lakosság védelmében kötelesek lennének az állatokat 14 napos megfigyelésnek alávetni a helyi gyepmesteri telepen, mivel az ebek jó eséllyel oltatlanok, és érintkezhettek veszett rókákkal.   A telepvezető arra hivatkozik, hogy nem tudja befogni a kutyákat, Meggyes megfogalmazásában "ez kábé olyan, mintha ő grafikusként azt mondaná a munkaadójának, hogy piros kört nem tud rajzolni."   Holnap megpróbálok beszélni az illetékesekkel, és ha tényleg úgy áll a helyzet, ahogy nem kellene, még az is előfordulhat, hogy egy rosszabb pillanatomban közkinccsé teszem a telefonszámokat, hátha akad pár állatbarát, aki időnként emlékezteti az urakat, hogy nem a legmegfelelőbben látják el a teendőiket.   Kutyáknak gazdikeresési próbálkozás itt.


2008. január 18, 03:29, péntek


Kilóméterekben gazdag, és étkezésben szegény napunk volt ma (a "ma" szó az én értelmezésemben és időbeosztásomban továbbra is javarészt tegnapot jelent.)


2008. január 17, 01:07, csütörtök


Tegnap ismét sikerült hajnali négyig dolgozni, de az előző napi rosszullét fokozott alvásigénye miatt 7-kor ki is pattantam az ágyból - aztán megnéztem az órát, és sürgősen visszapattantam, nehogymá' 3 óra alvással beérjem.   Zöme továbbra is küzd a hasmarssal. Holnap veszek neki még gyógyszereket meg ilyen nagy tételben bőr alá nyomhatós antikiszáradós löttyöt, nem lesz oda tőle, de ez van. Gebék köszönik, jól vannak, élvezik, hogy sár van és jól összekoszolhatják magukat, ami homokon ritka lehetőség, ki kell használni.   Apropó ló: az örökbefogadható lovak oldalán szereplő Zsákbamacska, alias Cica január végéig kapott haladékot az aktuális helyén, tehát SÜRG


2008. január 16, 15:05, szerda


Gyors jelentés tehénügyben a delmagyar.hu-ról:   A Gyovai nővérek nem tudták, mit tesznek; Vádemelési javaslat a csongrádi állatkínzás ügyében (nem fért ki egyben, bocccs.)


2008. január 16, 02:49, szerda


Talán a telefonkikapcsolás (na jó, nem kikapcsoltam, csak lenémítottam) mellékhatása volt, hogy horror fejfájással ébredtem.


2008. január 15, 03:07, kedd


Az emberiség valahogy nem akarja tudomásul venni, hogy nem a szokásos időbeosztás szerint élek, így folyamatosan a telefonra ébredek, ill. hajnalonként valamelyik  kutya riadóztat, hogy ki kell menni/be kell jönni/maradna, ahol van, de viszket a bal füle mögött, vakarjammámeg - védekezésül kifejlesztettem azt a remek módszert, hogy úgy csinálok, mintha felébrednék, pedig nem is.Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)