2008. november 07, 09:25, péntek


Cafét ünnepélyesen gyógyultnak nyilváníthatjuk; a tegnapi nap után ma is láztalanul kezdett, a légzése 43/perc. Érthetően nagyon legyengült és lefogyott, imbolyogva-vánszorogva megy (tegyük hozzá, egyébként sem volt az észnélküli száguldás megszállottja), a gerince kilóg, a fara behorpadt, de túlélte, most már egyre jobban lesz, és remélhetőleg minél előbb visszahízik Caféméretűre. Nagyon-nagyon köszönjük az anyagi támogatást, segítségkérés-továbbítást, érdeklődő-drukkoló telefonokat-leveleket mindenkinek, és persze köszönjük a lelkiismeretes munkát Café állatorvosainak, dr. Lábos Viktornak és dr. Talpag Bálintnak (és bocs a telezokogott telefonokért...)


2008. november 06, 20:41, csütörtök


Szép az élet, sálálá; Café, az acélöszvér ma egész nap láztalan volt, reggel produkált egy kevés orrtrutymót, de ma este már nem volt egyszerű megszámolni a légzését, mert izgett-mozgott, jött-ment, és a szokásos hangos hörgő-szortyogó hangok is elmaradtak, amik eddig lehetővé tették, hogy akár 10 méterről is számolhassak. Azt nem mondanám, hogy tökéletes a szellőzése, még mindig zörög, zihál, és 50 körül van percenként, de nincs mese, alakul a helyzet, ráadásul jó irányba. Ha holnap sincs baj, nyíltan nekiállok örülni, addig csak titokban és lábujjhegyen.


2008. november 06, 10:05, csütörtök


Közérdekű közlemény: Café betegsége kapcsán újabb visszajelzéseket kaptam, hogy többen nem kapták meg a mailjükre a választ, miközben én elküldtem, ezért az lenne a kérésem, hogy akinek válasszal lógok, az jelezze, mert nem tudom követni az eseményeket. Köszönöm!


2008. november 06, 08:21, csütörtök


Az éjszakai antibiotikum-lázcsillapító-Bisolvon turmix után a ma reggeli eredmények: a kiszórt müzli alapján az étvágy nem az igazi, reményrépa gyomorba gyűrve, kerek 38-as hőmérséklet, orrtrutymó nincs, zihálás 58/perc. A hőmérő végpittyegése után odanyomtam a mostanság dukáló cuppanós puszit Café farka tövére, finnyogósokat megnyugtatnám, hogy a felsőre, bár igazság szerint a legújabb fejlemények alapján az alsó része ellen sem lenne semmi kifogásom. :) 


2008. november 06, 01:59, csütörtök


Az utolsó, lefekvés előtti éjszakai lázmérés eredménye 39,3, és újfent szörcsögés, "bosszúból" beböktem 3 injekciót, enélkül talán már el sem tudnék aludni. Folyt. köv. holnap, bár van egy olyan érzésem, hogy nem sok kedvem lesz felkelni.


2008. november 06, 00:18, csütörtök


Az nlc bemutatkozó oldalán van egy olyan kérdés a sok egyéb magasröptű izé (kedvenc könyved, kedvenc helyed, stb.) mellett, hogy "kedvenc képed". Eleddig nem tudtam mit kezdeni a kérdéssel, de megvan a válasz: momentán a kedvenc képem egy véresorrú, levegőért kapkodó fehér öszvér fenekébe dugott digitális hőmérő látványa, 38,5-nél pityegéssel, hogy ennyi, nem megy feljebb. Café nagy bánatára igyekszem kiélvezni a felfedezett kedvenc kép látványát, így hiába a javulás, Café továbbra sem ússza meg a sűrű farokalatti vizitet.


2008. november 05, 21:04, szerda


Ha még nem mondtam volna, köszönjük a segítséget mindenkinek, überfantasztikus jó híreim vannak: Café az utolsó lázmérésnél 38,5 fokot produkált 60-as légzésszám mellett. Nagy nehezen sikerült beverekednem magam a bankszámlára is, és boldogan-köszönettel jelentem, hogy bőven megvan a kezelési költsége, még a visszahízlalásra és a babéziagyógyítós házipatikára is jut, tehát az SOS-riadót ezennel ünnepélyesen és sok-sok köszönettel lefújom. Ami Café problémáját illeti, anyagi oldalról meg van oldva, hogy ékes magyarsággal szóljak, a betegség túlélése (természetesen a további szükséges gyógyszerezés mellett) immár Café dolga, aki reményeim szerint bele is húz. Az este megindult javulásnak egyelőre visszafogottan örülök, vagyis egy frászt visszafogottan, mindenesetre még nem merem elkiabálni, hogy teljesen kint van az egészségügyi slamasztikából, az ilyen jellegű kijelentésekkel inkább megvárom az állatorvosi szakvéleményt.


Réparemény


2008. november 05, 18:48, szerda

Mióta Café beteg, a sárgarépa a remény jelképévé vált. 41 fokos láz, küszködő-ziháló légzés, szortyogó tüdő, véres hab az orrból, a telefonban az állatorvos hangja, hogy ebből sajnos akármi is lehet, aztán a répa felé habaró, véres habbal mocskolt ezüstszürke öszvérorr, ami visszaadja a reményt, hogy Café még élni akar, nem adta fel, küzdünk tovább. Belevigyorgunk a világba, minden romlás csak átmeneti, és minden pici javulásnak örülünk, mert annak kell örülni, ami van. Akkor is, ha a 40 fokos láz kis időre lecsúszik 39,8-ra, akkor is, ha a 70-es légzésszám már


2008. november 05, 10:37, szerda


Café megint rosszabbul van, reggel 40,1 -es lázzal kezdtünk, és ismét dől a hab az orrából. Újabb Algopyrin, újabb fülvakarga, újabb reménykedés. Merő szolidaritásból én is rosszul vagyok, úgyhogy míg dolgozik a lázcsillapító, ágyba viszem a hányingeremet, így vagy úgy biztosan távozik.


2008. november 05, 00:31, szerda


Öszvérhírek: Café még él, és a tegnapi lehetőségekhez képest ez nagy dolog. Tegnap nem bírtuk a lázát 40 fok alá nyomni, hörgött-szortyogott az egész állat, szakadt az orrából a véres hab, a légzése 70/perc... Dr. Lábos Viktortól kapott vízhajtót, szteroidot, antibiotikumot, Bisolvont (légzéskönnyítő), lázcsillapítót, én is folyamatosan mértem a lázát, időnként beletoltam vénásan egy Algopyrint, és várunk. Hétfő este azt mondták, keddre eldől, hogy javul vagy nagyon nagy baj van (B variáció= összeomlik a keringése és megfullad, ezt természetesen nem akarom megvárni.) Café stílusosan a C variációt választotta, szorgosan stagnált, amit jusztis pozitívan értékelünk, mert 1. még él, 2. még eszik.


2008. november 04, 09:44, kedd


Sajnos most jött el az a szent pillanat, hogy kénytelenek vagyunk segítséget kérni. Café nagyon beteg. Hétvége óta küzdünk az életéért, babéziával kezdett, 40-41 fokos láza van, tele van a tüdeje vízzel, szakad az orrából a hab, egyre nehezebben kap levegőt, de még élni akar, jön utánam, bújik, kunyerálja a répát. Amíg látom, hogy próbálkozik, én sem akarom feladni.


2008. november 02, 15:05, vasárnap


Cikáznak a frontok, és bár az átköltözés óta fütyülök rájuk, most nem tettek jót, így tegnap felavattam a szép új fürdőszobámat rókakomailag. Nehéz úgy rosszul lenni és aludni, hogy két kismacska rotyózik a szobában, hangosan rágják az angol-magyar nagyszótár gerincének romjait, ha rájuküvöltök, átteszik a székhelyüket a magyar-francia kisszótárhoz, majd légies dübörgéssel ellejtenek a legközelebbi nejlonzacskóig, és kétoldalról nekiállnak püfölni - ennek megfelelően az éjszaka a rókázás, a fejfájós üvöltés és a repülő papucsok jegyében telt.Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)