2008. február 11, 09:30, hétfő


Úgy tűnik, hétvégére tényleg beragad a blogírókám, pedig annyi minden történt...


2008. február 07, 18:40, csütörtök


Kisgenyó mai, kissé piszkos képei:


2008. február 07, 13:48, csütörtök


Most már értem, miért akarták levágni a pónit, akit gyorsan át is neveztem, Meggyes ötlete nyomán a hivatalos neve Pszeudomusztáng, alias Kisgenya lett.


2008. február 07, 00:42, csütörtök


Huhh... Először is hatalmasnagy köszönet Fülöp Sanyinak a mai hatalmasnagy segítségéért: Pompi költöztetésén kívül elhozta a levágás elől megmentett dabasi pónit, aki eddig a Berci névre hallgatott, mostantól pedig Pöpec lesz, hacsak meg nem gondolom magam, ami következetességemet ismerve előfordulhat.


2008. február 06, 02:09, szerda


Ez a szerda kissé máshogy alakul, mint terveztem - pedig olyan büszke voltam magamra, hogy egyszer az életben úgy jön a lószállító, hogy visz, és nem hoz. Node fontos a tanya dinamikus egyensúlya... Így délután érkezik a kolbászszökevény póni, és ahogy levettük, feltesszük Pompit, és megyünk tovább. Pompi az utóbbi napokban kíméletes jártatásban is részesült, hogy némileg felkészüljenek az izmai az utazásra, ill. figyeltem, van-e valami gyanús jel, de szerencsére minden rendben van vele. Persze Traccsra is ügyelni kell, ill. hozzászoktatni a gondolathoz, hogy nincs összenőve Pompival. Amikor először vittem el mellőle az öreglányt, hatalmas balhét csapott, most is nyihog utána, de jelentősen javult a helyzet, nem kell attól tartanom, hogy kiugrik a karámból, míg mi Pompival utazunk.   Meglepetésként befutott egy régi-új lakónk, Fagót, Fejőke és Pók egyetlen kölyke, aki gazihoz került - fél év után egyszer csak visszahozták. Nem volt világos a sztori, talán elköltöztek és kicsi helyre került a kutya, bekattant, és úgy döntöttek, jobb lesz neki, ha visszakerül a tanyára. Nem értettem az egészet, annyira nem is érdekelt, lényeg, hogy nem tudják/akarják tovább tartani, hát akkor persze hogy kerüljön vissza, mintsem kidobják az út mentén. Különben is ő volt a kedvencem.. Az ex-gazdi becsületére legyen mondva, látszik, hogy nagyon szerették a blökit és jó dolga volt. Éjszakára beengedtem a házba, természetesen belógott a szobámba, kapott egy párnát a kályha mellett, de mire zuhanyozás után visszaértem, már édesdeden csicsikált az ágyamban. Valamiért meg sem lepődtem. 


2008. február 05, 14:22, kedd


Mailben érkezett friss és ropogós kép a legújabb célpontról: jobb, hogy idekerül, túl sok helyet foglalna a mélyhűtőben.   mentendő póni


pónimentés SOS


2008. február 05, 13:05, kedd
Zakutanyasi villámintézkedésünk legújabb eredménye:


2008. február 05, 01:05, kedd


Szép napunk volt. Most már azt is tudom, hogy a széltől is rosszul vagyok, Vödriné a lehajolós dögönyözésnél belefejelt az arcomba, Flex pedig a székemenülős dögönyözésnél egy pacsival kombinált felugrásnál rommá karmolta az államat. Kaptunk a régi piros postaládák helyett szép új zöld postaládákat, az én kulcsaim természetesen nem jók az én ládámhoz (máséhoz sem, de ez már részletkérdés.)   Álmomban csikókat lovagoltam, az egyik minduntalan összecsukott kempingággyá változott, végül egy ilyen akció során le is rámolt magáról, én meg a szó szoros értelmében pofára estem. Iszonyatosan bevertem az alsó és felső fogsoromat egyaránt, így az éjszaka fennmaradó részében arra koncentráltam, hogy össze ne érjen a kettő, reggelre kicsit beált az állkapcsom. Kiváncsian várom a holnapot...


2008. február 04, 00:49, hétfő


Úgy tűnik, a hétvége rossz hatással van a blogírásra. Pedig sok minden történt ám, voltunk Kecskeméten pónis farsangon, építettünk Cicalakot, (mármint a fiúk), a lócitromok abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy egy 3 fős szegedi egyetemista különítmény terelgette őket a trágyadomb felé, én meg a töksötét balástyai éjszakában átestem a talicskán két vödör víz becses társaságában. Folytathatnám, de nem teszem, mert három napot már úgysem tudok behozni, és nem csak lusta dög vagyok, hanem álmos is.


Adó 1%


2008. február 01, 14:18, péntek
Achtung-achtung, úgy tűnik, hogy egy barátunknak köszönhetően mégiscsak meg tudjuk oldani az 1%-ok fogadását (az, hogy "jogosultak lennénk rá", enyhe túlzás, de ez egy másik kérdés), részletek jövő héten.


2008. február 01, 00:25, péntek


Lefekvés előtti helyzetjelentés: Körömpiszok az előszobában aludt Laklihoz bújva. Sajnos nem a legmegfelelőbb végénél, mondjuk ki úgy, ahogy van: Körpinek bizony effektív dogs*ggszaga volt, mikor felkaptam. Kutyafarhatást kölnivel, emlékeztem rá, hogy vészhelyzet esetére valahol van egy üveg pacsuli, előástam, és egy befújt zsebkendővel áttöröltem Körpit. Megnyugtató a tudat, hogy egy parfümözött dogs*ggszagú macskával fogom tölteni az éjszakát... Szép álmokat mindenkinek.   (Na jó, csaltam, negyed órára kitettem szellőzni, sokat javított a helyzeten.)Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)