2008. május 31, 01:38, szombat


Hétvégén Nemzeti Vágta a Hősök terén. Hogyismondják, hagyományőrzés- és teremtés, kulturális országimázs fesztivál, reklám a hazai lovaséletnek, satöbbi.


2008. május 28, 21:43, szerda


Ójeee, sikerült megint belázasodnom. Egy kicsit unom.


2008. május 25, 22:59, vasárnap


Tegnap rendben túléltük a körmölést, nagy köszönet Petinek, aki reggel kiugrott segíteni. A "csúcspont" szokás szerint Trabi volt, akit a fiúk rutinosan körbeültek.


2008. május 23, 20:14, péntek


Bebizonyosodott, hogy a bélflóra-regeneráló célzattal elfogyasztott ilyenolyan kefírek az egyirányú rendszert felrúgva nem elegyednek egymással - a kaukázusi kefír elődjei útját követve sietve távozott belőlem alant, míg a Danone Activia nekifutásból is felismerhető gyümölcsdarabkái, rostjai és bifiduszaktireguláriszai úgy döntöttek, hogy úgyis rég hánytam, gyakoroljunk egy kicsit. És lőn. Nem esett jól. Meg a gondolat sem, hogy holnap reggel hattól körmölés, és én egy lómentes kötőféket sem tudok megemelni, nemhogy egy lóval töltöttet tartani, uram bocsá' tizenegyet.  


2008. május 22, 19:28, csütörtök


Rövid hírek:   részemről továbbra is totális dögrovás, sajna elkövettem azt a hibát, hogy kedden kínomban elmentem orvoshoz, így a felírt antibiotikummal a gyomromat is hazavágták. Addig azért nem ettem, mert nem bírtam, most meg azért, mert a szó legnemesebb értelmében kár belém arra a rövidke időre. Viszont büszkén mondhatom, hogy gyakorlatilag 6 napja nem ettem, (vagy ha mégis, bár ne tettem volna.) Ennek megfelelően túlteng bennem a dinamikus életerő, az esti etetés-itatás, azaz a gettósok 3 nagy talicska szénájának és 5 vödör vizének szétosztása több mint egy órás program volt. Úgy érzem magam, mintha rossz minőségű selyempapírból készültem volna, itt-ott egy kis celluxos toldással. Mostanában inkábbViagrás spam-eket szeretnék kapni, mint fogyókúrásat.
Tegnap elköltözött tőlünk Lakli, aki remélhetőleg hamarosan németországi kanapékutyaként élvezheti a jól megérdemelt és kizárólagos szeretetet. Letörölhetetlen nyálnyomait szívünkben és melósruháinkon őrizzük mindörökké, de úgy igazságos, hogy jusson belőle másnak is.   Továbbá ma részt vehettem életem első igazi kihallgatásán, de erről bővebben holnap, mert jelen állapotomban a pötyögés is komoly fizikai igénybevétel.


2008. május 19, 22:13, hétfő


Évek óta nagy a pofám, hogy a frontos halódásaimtól eltekintve hijjdekemény csaj vagyok, évente egyszer megbetegszem, és egy-másfél nap alatt, gyógyszer nélkül letudom az egészet. Hát ja. Ehhez képest szombat óta 38-39,5 között ingázom, a telefonos csevelyre vágyó barátokat sátáni hörgéssel elküldöm a búsba, a lóellátást meg minimálisra redukáltam, széna-víz, abrak majd akkor, ha feltámadtam, úgysem dolgoznak a fírgek. Önmagam lassított felvételeként hordom a vizesvödröket, a kilapított lócitromon is átesek, nemhogy a lábam előtt kavargó Pókon, és szomorú kutyaszemeket meresztgetek az emberem által kreált isteni gulyáslevesre, amiből képtelen vagyok enni, merthogy nyelni kell, azaz kellene. A mai menü: fél raklapnyi Algopyrin, ACC, hagymás méz, mézes tea, Neocitrán, Béres-csepp, multivitamin, meg végső elkeseredésemben propolisztinktúra, ami olyan botrányosan szar, hogy normál esetben inkább megyógyulok tőle, csak ne kelljen még egyszer meginni. Most ez sem jött be.   Esti bio-lázcsillapítás, hideg zuhany. A velőtrázó üvöltés csak azért maradt el, mert nem jött ki a torkomon. Ehelyett fuldokolva kerregtem egyet, és úgy döntöttem, marad a láz.


2008. május 19, 05:23, hétfő


Hétvégén elméletileg egy háromnapos kurzuson voltam Mélykúton Nyüzügével (köszönet a meghívásért és a lószállításért Sárffy Tamásnak, valamint szállásadó házigazdáinknak a a két- és négylábúaknak biztosított pazar elhelyezésért.) Pénteken kicsit ramatyul voltam, szombaton már nagyon, úgyhogy Nyüzügét otthagyva hazamentem, azaz hazafuvaroztak. Itthon kiderült, hogy közel 40 fokos lázzal teljesen jogos, hogy egész nap el akartam ájulni, még szerencse, hogy pont a héten vettem Algopyrint (egyébként sosincs itthon, legalábbis tabletta formájában, humán fogyasztásra.)


2008. május 15, 23:05, csütörtök


Szerencsére dögfáradt vagyok ahhoz, hogy részletesen kifejtsem a véleményemet, de azért röviden reflektálnék arra a cikkre, ami ma jelent meg a menhelyről egy női lapban.


2008. május 15, 10:34, csütörtök


Café éppen kipiheni a reggelizés fáradalmait: 


2008. május 12, 23:28, hétfő


Mézesmálna, a 9 éves herélt póni a tanya legújabb lakója, a menhelyes munkásosztály leendő élharcosa- jó lenne egy szívfacsaró sztorit költeni, hogy közvetlenül az éhenhalás elől hoztuk el, de a rajta lévő félméteres szalonnaréteg ezt nem teszi hitelessé. Mondhatjuk úgy is, hogy MM gyalázatosan kövér, így viszont fotelszerűen széles és süppedős a háta, már ha az ember meg bír maradni ekkora terpeszben. Csak arra kell figyelni, hogy eső után ki kell merni a nyakától a farkáig terjedő barázdából a vizet, különben tele lesz szúnyoglárvával.


közkívánatra - Dömpiképek


2008. május 12, 23:06, hétfő
Közkívánatra: Dömpiképek!


2008. május 09, 22:49, péntek


Sajnos legelőterülettel nem vagyunk túl jól eleresztve a 10 ló mellett, így ki kell sakkozni, ki mehet a salátabárba falatozni, és ki kényszerül szénát rágni némi, kizárólag illúziókeltésre alkalmas nasifű fogyasztása mellett. A nagybanda három protekciós tagja (Lambi, Ozzy és Zaku) tegnap óta átjárhat egy közeli elhagyatott tanyára legelni - a két öreglánynak fel kéne szednie pár kilót, Zaku meg a kehessége miatt van legelésre ítélve, talán mondanom sem kell, nem tiltakoznak. Ilyen vacak helyük van napközben:


2008. május 09, 00:15, péntek


Szegény gettólakó Traccs mindig hanyagolva van képileg és infóilag egyaránt, ezt most igyekszem korrigálni.


2008. május 06, 02:54, kedd


Minden szempontból ingergazdag hétvégém volt. A szombat reggelt inkább nem részletezném, maradjunk annyiban, hogy öregszem, és egyre inkább nehezemre esik a felkelés, délután viszont egyszer csak azon kaptam magam, hogy valahogy felkeveredtem a Mátra egy eldugott zugába, azon belül pedig egy Dömpi nevű ló nyergébe. Dömpiről csupáncsak annyit kell tudni, hogy a dimenziói 1:1:1 arányban roppantmód kiterjedtek, merthogy hidegvérűből van a lelkem, azon belül a durungnagy dagadék kategóriából. Olyan kövér, hogy ha az ember orronpöcköli, a farkáig hullámzik rajta a szalonna, ehhez praktikusan fekete szőrt visel (slankít), lavórméretű patákat (ekkora testhez kell az alátámasztás), az ábrázatáról árad a jóindulatú bávatagság, és ha a jótündér feltenné neki a kérdést, hogy mi a legnagyobb vágya, garantáltan világbékét kérne.


2008. május 02, 13:55, péntek


Túlvagyok életem egyik legborzasztóbb éjszakáján - nem elég, hogy a derekam miatt nehezen tudtam elaludni, még Flex is tartogatott egy kis meglepetést így 8 év együttélés után: a kisasszonynak ugyanis egész éjjel hangosan korgott a gyomra. Mit korgott, bugyborékolt, morgott, zörgött és kuttyogott, én meg azt hittem, megőrülök. Ráadásul nem tudtam kitenni a szobából, ha az előszobába száműzöm, úgyis kinyitja az ajtót, ha meg kiteszem az udvarra, meglóg és egész éjjel a környéken balhézik, felverve a fél tanyavilágot, és hallhatnám a panaszokat, hogy a szokásos idegtépő kopócsaholás mellé ezúttal mennydörgő gyomorhangok is társultak. Flex tehát maradt, a párnáját igyekeztem a szoba legtávolabbi sarkába tenni, hogy ennyivel is javuljanak az elalvási esélyeim, aztán bekapcsoltam az alvószenét és hullafáradtan  lefeküdtem.  


2008. május 02, 01:25, péntek


Ismét sikerült leamortizálnom a derekamat, nem tudom, hogy a Caféval megtett szomszédolás során ellejtett csumivágta (közben majdnem sikerült fejreállnunk) tett rosszat, vagy a Nyüzügés lózás, a lényeg, hogy kicsit érdekes a mozgásom, némi eufémizmussal nevezzük óvatosnak. Márpedig gebegelni muszáj, mivel 2 hét múlva jelenésünk lesz Nyühössel egy tanfolyamon, és nem szeretnék jobban beégni a feltétlen szükségesnél.   A lófejűek jól dolgoztak a szomszédban, Lajos bácsi nem győzte megköszönni a fűnyírómentesítő segítséget, én meg a lehetőséget a lovak nevében. Most már saját területen legel a nagybanda, első körben lekerítettem egy pályáravalót, hogy legyen hol nyüstölnöm a tisztihátast, a napokban ezen a részen igazíthatják rövidre az angolpázsitot.Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)