2008. augusztus 30, 22:34, szombat


Csütörtökön 30 állattal indultunk Balástyáról, és 30 állattal érkeztünk Mátracserpusztára, igaz, voltak kisebb változások az állományban, ugyanis az eredeti 11 ló/11 macska/8 kutya összeállítás 10 ló/11 macska 9 kutyára módosult.


2008. augusztus 27, 18:19, szerda


A költözéssel járó hercehurcának vannak előnyei is, például mikor ki akartam számolni, hogy a kutyáknak-macskáknak hány szállítóbox kell, rájöttem, hogy nem is 10 macskám van, hanem 11. A 11-es számú Murci szörnyen fel van háborodva, hogy ahelyett, hogy főállásban vakargatnám egész nap, csak rohangálok; ha véletlenül leülök egy pillanatra a gép elé, egyből az ölembe veti magát, és buzgón igyekszik benyomni az orrát a szemüregembe, még szerencse, hogy Körpi mellett megedződtem. Ha huszadszorra sikerül lelöknöm, elvonul az ablakba, ahol hol provokatívan bámul, hol pedig beül a két ablaktábla közé, és eszméletlen pózokba csavarja magát. A másodikképen becsszó megvan valahol a bal mellső lába, de hogy hol...


2008. augusztus 26, 13:51, kedd


Készülődünk a költözésre, azaz én készülök, 28 szempár pedig unottan figyeli (Cica nem ér, ő maximum fülel.) Dobozolás, zacskózás, zsákolás, szortírozás, selejtezés, hörgés, hogy mi a fenének kell ennyi vacak, és itt nem feltétlenül az állatokra gondolok, bár ez a megközelítés is jogos.


2008. augusztus 26, 12:17, kedd


A nap/hét/évszázezred híre: csütörtökön költözünk, egy napon át tudjuk költöztetni az összes becses négylábút meg a személyzetet, azaz engem. Cicagazdi-Józsi viszi Cicát és Mézesmálnát, Meggyes a kutya/macskaállományt, egy kamion pedig a maradék kevéske lovat, szám szerint kilencet. Hogy a saját cuccaimból mit és mennyit sikerül betuszkolni a fenevadak alá/fölé/mellé, az egyelőre rejtély, viszont így sokkal izgalmasabb. Azért ha valaki éppen autóval a feneke alatt ráér, és olthatatlan vágyat érez, hogy besegítsen az átcuccolásba a Balástya-Mátracserpuszta vonalon (250 km, bakfitty), azt sok szeretettel, köszönettel és pakolnivalóval várjuk, no meg ebéddel a célegyenesben, amit szerencsére nem én követek el, így minden esélye megvan arra, hogy kifejezetten finom legyen.


2008. augusztus 24, 01:44, vasárnap


Szakad az eső, és nem értem, miért - nem teregettem, széna/szalma letakarva, és nem hagytam kint semmit, aminek nem szabad megáznia, legalábbis még nem jutott eszembe ilyesmi.


2008. augusztus 22, 21:48, péntek


Elfelejtettem megírni a múlt hét egy jelentőségteljes eseményét, nevezetesen, hogy Ficsúr mellett Klufi is meggazdisodott; miután Ficsi első éjjel visszaszökött a tanyára, az újdonsült gazdi belátta, hogy tényleg jobb lesz, ha két blökit visz el, ahogy azt elsőre javasoltam, így együtt maradhatott a két tesó. Ennek két következménye volt: egyrészt azóta meglepő csend borul a tanyára, másrészt pedig csak két kisFejőnk van, Fagót és Tréfli. Sőt, ha tovább elemezzük a nyakamon maradt kutyaállomány összetételét, megállapíthatjuk, hogy Fagót lett A Tanya Kanja, az Egyetlen Ivaros Hím, legalábbis kutyaszinten. A lovak között ez a hangzatos cím Lecsót illeti meg, ami talán egy fokkal elkeserítőbb... Tehát íme egy roppant maszkulin jelenség, Fagót, az Überkan:


2008. augusztus 22, 11:49, péntek


Nehéz az ébredés - ilyen egy párnagyűrte tanyalakó egy nehéz éjszaka után. Mivel Pimpáról van szó, természetes, hogy a frizurája mellett az orrát is elaludta.


2008. augusztus 22, 01:08, péntek


Kolbászbatöltős lincshangulat uralkodik a tanyán; nem elég, hogy széthasad a fejem a görcstől, arany pici lovacskáim ezt az időszakot találták a legalkalmasabbnak arra, hogy az idegeimmel párhuzamosan a vilanypásztort is miszlikbe cincálják. Mostanra gyakorlatilag az összes mobilpózna dicstelen véget ért, a szalagok cafatokban, 9 ló tízfelé, még szerencse, hogy Cica és Trabi szeparálva vannak.


2008. augusztus 18, 01:55, hétfő


Mostanában nem akar összejönni ez az alvás-dolog. Éjszakánként ádáz küzdelmet folytatok Murcival, hogy ki birtokolja a párna közepét, ha kellő határozottsággal dobom ki az ágyból, akkor annyit érek el, hogy visszajőve nem az arcomra fekszik, hanem beugrik a tarkóm mögé, ahol elégedett dorombolással és dagasztással megágyaz magának a hajamból, közben letépve a fél fejbőrömet. De most kiszúrtam vele, mert levágtam a hajam, kiváncsi vagyok, ma éjszaka mit talál ki. Murci egyébként az első macska az életemben, aki kutyamód nyöszörög, "murcog" helyezkedés közben. Nem kurrogás, nem nyávogás, nem dorombolás, hanem nyögésszerű murcogás. Azért Körömpiszok kellemesebb hálótárs volt, az viszont feltétlenül értékelendő, hogy az érkezése után napokig rettegve szekrény alatt bújkáló Murcogi most az első hívásra rohanva az ölembe veti magát, és képes órákon keresztül hízelegni, igazi bújós szobacica lett belőle. Sajnos rosszul alakul a csonkolt lába, a seb gyógyul ugyan, de kifigyel belőle két csontvég, amiből a későbbiekben komoly zűrök lehetnek, úgyhogy megint trancsírozni kell a mancsát.


2008. augusztus 17, 00:58, vasárnap


A mai nap főbb eseményei:


2008. augusztus 15, 15:20, péntek


Dél körül érkeztem haza a Mátrából, élmény volt fejfájósan, 40 fokban, egy szem árnyék nélkül a dögnehéz hátizsákkal a körforgalomtól 5 km-t becaplatni a tanyáig (addig legalább el tudtam stoppolni.) Petinek hatalmas köszönet az állatok ellátásáért, megbeszéltért és soronkívüliért egyaránt. Itthon minden rendben volt, Flex a szokásos egyedülvagyokitthon-dührohamában levert és széttépett ezt-azt a konyhában, ill. kinyitotta és félig kinyalta a nescafés üveget, jól el fog pörögni pár napig.


2008. augusztus 13, 01:31, szerda


És ha már örökbefogadás, el ne felejtsem a legújabb gazdikeresőnket, Pajkost az örökbefogadható lovaknál. A gazdája szerint gyerek által még óvatosan lovagolható, ha éppen nem fáj a lába, de megérdemelne egy teljes nyugdíjazást az öregfiú.


2008. augusztus 13, 01:08, szerda


Ha nem lenne anatómiai akadálya a dolognak, most bizisten tökön szúrnám magam, ahogy a nagy klasszikusok mondják. Amúgy is háklis voltam az örökbefogadás-témára, a Pompi-ügy óta még bizalmatlanabb vagyok, (és az is maradok), pedig egyébként sem apróztam el ennek örömére az utóbbi napokban mindenki lovat akar örökbefogadni, gyorsangyorsan.
2008. augusztus 12, 00:26, kedd


Pónielőkerítésileg a nyomozás eredménye teljes káosz, szerencsére a leleplezett hazugságok után kellő fenntartással fogadunk minden egyes új információt. Próbálom felsorolni az egyes telefonálások eredményeit:


2008. augusztus 11, 22:21, hétfő


Pompiügyi megbízottunk távjelentése: az öreglány köszöni, remekül van, zörgő csontokkal bár, de rohangál, régi egészséges vehemenciájával követeli az abrakot, sőt a tápos müzli közelsége negatív hatással van a jólneveltségére, és terrorizálja a személyzetet. Étvágya, életkedve, emésztése kiváló, rendbe fog jönni.


2008. augusztus 11, 15:40, hétfő


Ha egyszer költözés, akkor házeladás (ezt már mondtam), ergo most addig fogom tukmálni a regölyi házikót a tanyablog olvasóira, míg valaki bele nem szeret/meg nem unja és meg nem veszi. Minden szempontból közérdek.


2008. augusztus 11, 15:32, hétfő


Tehát amint elkottyintottam volt, költözünk, méghozzá a Mátranovák melletti Mátracserpusztára - a pontosítás azért szükséges, mert Cser City nem szerepel minden térképen. Olyannyira nem, hogy nem csak plázája nincs, hanem kocsmája sem, ami végképp figyelemreméltó. 


2008. augusztus 10, 05:37, vasárnap


Pénteken fél hatkor indultunk Pompiért Budapestről, hatalmas segítség volt, hogy külön kocsival Meggyes is velünk tartott. Mivel a ló tavalyi hozzámkerülésekor nagyságrendekkel jobb állapotban volt, és úgy megviselte a szállítás, hogy fél napig küzdöttem az életéért, komolyan aggódtam, mi lesz most - az akkori állapotához képest minimum 100 kiló hiányzik róla.


2008. augusztus 10, 02:38, vasárnap


Még nem ülepedtek le kellőképpen az agyamban kavargó gondolatok a Pompi-ügy kapcsán, úgyhogy két részletben írom meg a történteket. Még így is hosszú lesz, de nem szeretnék semmit sem kihagyni, pedig nem jó érzés újra átélni a történteket. Próbálom levonni a tanulságot a jövőre nézve, de nagyon nehéz. Eddig is rettenetesen megválogattam, hogy hová adok ki lovat, előzetes ellenőrzés, a ló érdekeit védő szerződés, stb… Az az igazság, hogy mocskossok időm és energiám van abban, hogy Pompi ilyen állapotban van. Node menjünk szép sorban, hátha a történetünk segít megelőzni, hogy más is így járjon.


2008. augusztus 09, 01:21, szombat


Ha már egyszer olimpia, teljesítmény, összetartás meg miegyéb, mi is belehúztunk: a menhelybarátok segítségével két lovat mentettünk egy csapásra. Az igazán szomorú az, hogy az egyiket egyszer már egyenesbe raktam, legalábbis akkor azt hittem, ehhez képest most a szó legszorosabb értelmében az éhhalál szélén állt, miközben az előzetesen leellenőrzött, a ló érdekeit védő szerződést aláíró örökbefogadója két-három hetente lelkendezett a telefonba, hogy persze, Pompika jól van, és nagyon szeretik. Íme, a tavaly novemberben megmentett Pom-Pom 2008. aug. 8-án:Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)