2008. szeptember 30, 17:15, kedd


Gyönyörű időnk van, napsütés, madárcsicser, kutyacsah, így aztán túláradó életörömömet a kennelbeli kutyagumi-szedésbe fojtottam, miközben elméláztam a falka sorsán. Új kutya nem jöhet, ezzel a felkiáltással szedtem fel Stoplit is az út széléről, de ez a döntésem még megmagyarázható volt azzal, hogy a kutya ön- és közveszélyes módon az út szélén grassszált, vagy elhozzuk, vagy elütik. Akkor már kezdtem bajban lenni kutyakaja-ügyileg, az történt ugyanis, hogy elfogyott a táp, ami egy kedves támogatónk jóvoltából bő egy évig biztosította a lómenhelyi népes ebkészlet elemózsiáját. Nagyon úgy tűnik, hogy nem is lesz utánpótlás, úgyhogy most kutyakajaforrás-keresésben vagyunk, ha valakinek van tippje, hogy honnan kaphatnánk segítséget nagy mennyiségű száraztáp beszerzésében, azt köszönettel vesszük. Csak az ebek aktuális fogyasztása bő 4 kg/nap, ami hogyismondjam, valószínűleg növekedni fog, mert nem, nem nem jöhet új kutya.


2008. szeptember 29, 22:27, hétfő


Nagy eseménnyel kezdődött a hét, az őshonos Frizbi-brigádot egyesítettük az import nagybandával. Ehhez szükség volt némi sakkozásra, a Frizbi-bandából a sárga méncsikót áttettem MM-hez és Trabihoz a borjúlegelőre, megelőzendő az esetleges zabicsikó-áradatot. Eleinte aggódtam, hogy a fickósodó kis mén nem fogja-e bántani a két pónit, az aggályaimat Mézesmálna a szokásos hisztérikus visítással-rúgással fél másodperc alatt miszlikbe tépte, a csikó önérzetével együtt. Mire Trabi odaért, egy megszeppenten tátogó, kegyelemért könyörgő kiscsikót talált a kakaskodó sárga helyén, és mivel Trabi épp kegyes kedvében volt, hát megkönyörült rajta, és nem alázta tovább.


2008. szeptember 27, 21:43, szombat


Még nem készült el az udvar kerítése, de mindennap kiengedem a blökiket a kifutóból ugrabugrálni; ilyenkor a kapunyitásra egy mindent elsöprő kutyaáradat hömpölyög - nem, a hömpölyög túl lassú, inkább robban - elő a kennelből, eltaposva az útjába álló gazdit, macskát, vendéget, és feldühödött harci elefántot. A méltóságteljes kivonulás után következik a gazdi romjainak körbeugrálása boldog lihegés és vakkantgatás közepette, majd fakultatív szantaszétrohangálás, folyó ügyek intézése, stb. Stoplinak sajnos szent meggyőződése, hogy én az ő kizárólagos tulajdonát képezem, ezirányú tévhitéből a 8 másik kutya jelenléte sem tudja kirángatni, sőt. A kiengedésekkor minden ebzetet egyenként magamhoz hívok, jól megdögönyözök, megszeretgetek, átbogarászok kullancsilag stb, mindenki szépen hallgat is a saját szólítására, Stopli pedig mindenkiére. Tök mindegy, hogy kit hívok, tuti, hogy a hívott félhez, vagyis inkább a bal lábszáramhoz csatolva lesz egy db Stopli, akinek az arcán a másik kutya helyzetétől függően készséges vigyor és féltékeny vicsor váltakozik. A duplakutyás foglalkozás egyetlen ellenszere, ha egyből és csakis Stoplit hívom, aki nagylelkűségemet duplakutyányi lelkesedéssel honorálja.


2008. szeptember 25, 12:55, csütörtök


Szokás szerint nem tartottam be azon ígéretemet, miszerint rendszeresen és sokat írok, de ez csak azért van, mert már úgysem hiszi el senki, akkor meg minek. Sorra vonom le az élet nagy tanulságait, mely közül a két legmeghatározóbb:


2008. szeptember 24, 20:42, szerda


Bemásolt segítségkérés a bőnyi állatmenhely kutyáinak és macskáinak megmentéséért.
2008. szeptember 19, 19:32, péntek


Két részre bontottam a nagybandát, mivel az 5 hektáros legelőt eléggé legyalázták; a Houdini-különítmény (Trabi, Mézesmálna, Hekuba és Nyüzüge) maradtak a nagy legelőn,


2008. szeptember 19, 15:51, péntek


Zuhog az eső, a kinti munkáknak lőttek, a benti határidősökkel készen vagyok, a többiből meg elegem van, úgyhogy szusszanásként blogolok egy cseppet. Itt az ideje, hogy a saját dögsziken kívül egyéb ellátottjaimat is bemutassam, tehát íme a páromnál állomásozó ló- ill. lójellegű állomány. A képeket még akkor csináltam, mikor sütött a nap, talán lesz némi vizuál-antidepresszáns hatásuk.


2008. szeptember 17, 21:06, szerda


Stopli, a bátonyterenyei úton összeszedett kóbor németjuhász remekül beilleszkedett a kutyafalkába, értem ez alatt azt, hogy a korábban flegma kutya mostanra ugyanolyan zizi, mint a többi. 


2008. szeptember 16, 16:18, kedd


Megjött az ősz, hamisítatlan takony idő van hol zuhogó, hol szemerkélő esővel. Pompit és Ozzy-t behoztam a legelőről és nem szívesen ugyan, de istállóba dugtam őket; elég soványak, és az abrakolással bevitt energiát inkább hízásra és szőrnövesztésre fordítsák, mintsem vizesen vacogjanak. Délután levittem őket füvet nyírni az udvarba, hálából még a lepotyogott almát is összeszedték ezek a derék jószágok.


2008. szeptember 15, 21:49, hétfő


Ezer szorri az információra éhes/szomjas érdeklődőktől a tanyablog hanyagolása miatt, de a dolog sok, az idő kevés, az élet meg nehéz (állítólag.) Megígérhetném, hogy holnaptól rendszeresen és jajdesokat, de ez már volt párszor, úgyhogy figyelemelterelésül íme néhány kép. 


2008. szeptember 11, 15:05, csütörtök


Jó hír: a honlapon gazdit kereső öreg heréltet, Pajkost örökbefogadták, nyugdíjas éveit egy tanyán töltheti egy másik ló társaságában. 


2008. szeptember 10, 21:59, szerda


Új tanya, új élet, de hogy ennyire... Reggel időben kelek, ami igazán döbbenetes: magamtól, és este korán elalszom, pláne magamtól. Napközben szobafestés (már az ereimben is diszperzit folyik), villanypásztor-berhelés, nyúl -és egyébállat-etetés (bővült az ellátottjaim száma 13 nyúllal, tudjabánat hány /de nem sok/ baromfival, egy disznóval, 5 lóval és egy csacsival.) Lehetne drámázni, hogy jajdesok, de nem az, egyrészt, mert a híres-hírhedt cseri lépésoptimalizálás jegyében sok állatnak relatív kevés humán munkával van igen jó dolga, másrészt meg minek tagadjam, élvezem a dögszikkel való molyolást.


2008. szeptember 10, 17:21, szerda


Nem vak ez, csak vakmerő - tartja a kupecvicc a vak lóról, és tényleg. Cica olyan gátlástalan lazasággal közlekedik, hogy rossz nézni, még rosszabb követni; utóbbi amúgy is azt feltételezi, hogy tudom, merre ment a hölgyemény. Azt már megszoktam, hogy az éjszakai ideiglenes karámjában reggelre egy darab ló sincs (az utóbbi napokban már be sem zártam, arra a rövid időre minek). Azt is megszoktam, hogy hol a tanya hátsó csücskében bukkan fel, hol a szomszéd gyümölcsösében majszolja a lepotyogott almát (a szomszéd szerencsére jó fej, és "jut mindenkinek" alapon Cica továbbra is tiszteletét teheti nála), de tegnap már a világ másik feléről hozták vissza, úgyhogy Cica az éjszakákat immár kölcsönkarámban tölti, míg elkészül a végleges helye, és csak nappal, felügyelet mellett garázdálkodhat szabadon, így 300 m-nél sajnos nem tud jobban eltávolodni.


2008. szeptember 06, 22:09, szombat


így tengődnek a nyomiménes tagjai Mátracserpusztán.


2008. szeptember 05, 23:04, péntek


Az örökbefogadót kereső lovak között szereplő Pajkos továbbra is keresi új gazdáját.


2008. szeptember 05, 22:52, péntek


A héten meglátogatott minket Luca (Fejőke és Pók "felfedezője") és Gergő, hoztak a négylábúaknak nassot, száraztápot, a kutyakolóniának pedig egy kutyaházat (a mi kutyaházkészletünk sajnos még mindig Balástyán várja, hogy sikerüljön áthozni), nyakörveket, és mindenféle egyéb felszerelést, többek között egy gigantikus szájkosarat, amit gyorsan fel is próbáltattunk Flex-szel. Próbaebünk nem volt elragadtatva az ötlettől...


2008. szeptember 03, 12:51, szerda


Sűrű az élet, node itt van néhány kép, az olvasóközönség vizuálszomját csillapítandó.


2008. szeptember 02, 22:36, kedd


Ma megérkezett a Mátrába a rosszulléte miatt Balástyán maradt Lambada. Az öreglány különútja méretes pofont adott az amúgy is meggyötört menhelykasszának, de végre együtt van a banda.Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)