2009. március 31, 11:46, kedd


Az emberek kívülállóként nagyon leegyszerűsítik az öreg/beteg lovak elhelyezésének problémáját: le kell adni egy jó helyre, ahol élete végéig szeretgetik, erre valók a lómenhelyek.


2009. március 30, 10:45, hétfő


Pajkos sztorijával még mindig adós vagyok, előbb-utóbb bepótolom, addig is pár kép az újoncról.


2009. március 27, 12:58, péntek


Ma új kolbászszökevény lakónk érkezett Pajkos, a 16 éves, patacsont-süllyedéses herélt személyében.


2009. március 26, 22:43, csütörtök


Beindult a terepszezon; tegnap lementünk Mátranovákra „plázázni", azaz postára és bevásárolni. Eszter Caféval ment szőrén, én pedig Nyühössel és hátizsákkal. Eszter átesett élete első esésén, és ügetés közben lecsúszva végre teljesértékű lovassá avatta magát, bár azt nem tudjuk, hogy öszvérről esve tényleg lovas lesz-e az ember, vagy esetleg öszvéres.


2009. március 25, 23:10, szerda


Netboardról bemásolt SOS segítségkérés az érdi Belfegor és Maci Alapítvány kutyáinak és macskáinak elhelyezésére. A telepet az önkormányzat felszámoltatta, március 30-ig helyet kell találni az állatoknak, különben altatás.


2009. március 25, 19:53, szerda


Még csak 15 hónapja kínlódom az alapítványi hercehurcával, már megszoktam, hogy nem sikerül elintézni semmit. A kezdőpontot szolgáltató, elméletileg hozzáértő XY-nak elmondom, hogy totál buta vagyok az egész ügyintézéshez, rágja szépen a számba, mit hogy kell. Óóó, ez tökegyszerű, kell hozzá fittyfiritty meg másfél darab hatósági prityek. Én boldog-naív lelkesedéssel elkezdem elintézni, és a következő pillanatban kiderül, hogy mégsem azt, és nem ott, és nem úgy, és nem azzal, és szerezzek hozzá izébigyót is, és az izébigyó megszerzésekor kiderül, hogy a fittyfiritty lejárt, a pótlásához szerezzek fittyfirittypótló pótfittyfirittyet, amihez többek között szükség lesz a halotti bizonyítványomra is, ami, mint az utolsó pillanatban kiderül, két perccel azelőtt lejárt, még mielőtt kiadták volna, tehát felejtsem el az egészet, és lómenhelyesdi helyett inkább gyűjtsek söröskupakokat. És ezt most nagyon, nagyon leegyszerűsítettem.


2009. március 23, 21:03, hétfő


Hétvégén tanyabuli volt sok-sok régi és új baráttal, kutya- és lódögönyözéssel, és szerencsére gyönyörű, napos idővel. Képek itt: http://www.flickr.com/photos/36711309@N08/


2009. március 19, 23:43, csütörtök


Mozgalmas éjszakánk volt, Bufla minden lépéséről tudtam, ahogy próbálgatta a lábait; a gallérja csikorgott-kopogott a polcokon, járólapon, macskán, meg amin még lehetett. Lefekvés előtt kiengedtem egyszer, ehhez képest hajnali hatkor közölte, hogy ki akar menni. Próbáltam lebeszélni róla, de nem sikerült, úgyhogy papucsban-fürdőköpenyben kivonultunk a nulla fokba pisilni. Aztán Bufla nem akart visszajönni, csak állt búbánatosan, mint egy szőrös harangvirág, együttérzően csóvált, amikor felhívtam a figyelmét a tényre, hogy megfagyok, és még csak kint sem hagyhatom, mert frissen műtött kutyával nem illik ilyet tenni. Végül sikerült visszaimádkozni a házba, és még aludtunk egy kicsit, a szokásos kutyaorros ébresztő mellé ezúttal egy műanyag gallér is párosult. Nagy eredmény, hogy a pisilős kiengedést követő bevonulást követően a macskák már nem esnek le rémületükben a fűtőtestről, hogy mi ez a parabolaantennával keresztezett szőrös izé.


2009. március 18, 23:16, szerda


A mai nap terve: a szokásos teendőkön túl délután bevágjuk Buflát az autóba, és irány Salgótarján, Lóci doktorék rendelője, azon belül a műtőasztal, ahol is Bufla – ékes magyarsággal szólva – kipakolódik. Leendő gazdái, Edit és Laci még a műtéti költségeket is átvállalták, amit nagyon köszönünk. Indulás előtt minden szép és jó volt, aztán egyszer csak kiderült, hogy a viharos szél kinyitotta a kaput, Bufla pedig annak rendje és módja szerint világgá ment. Segítség, megszökött a páciens! Fél órán keresztül rohangáltam a környéken fel-alá, mikor végre feltűnt Bufla, orcáján boldog vigyorral, bundáján pedig fél méter vastag friss sárréteggel. Műtét előtt pont a legalkalmasabb viselet, ezért aztán amennyire lehetett, szárazra töröltem, indulásig kikötöttem a napra száradni, aztán mikor kiderült, hogy a hasa így nem szárad a szükséges tempóban, pánikszerű sétáltatásba kezdtem, és időnként nekiestem kefével.


2009. március 16, 23:59, hétfő


Trabi köszöni az érdeklődést, jól van. Nagyon is, a kimenekítése után szükségmegoldásként a tyúk- és nyúlólak előtti kifutóba került, ahol jelenleg 3 birka is tartózkodik. Az ominózus birkák Trabi beköltöztetése óta ki sem dugták az orrukat az óljukból, ill. ha megpróbálták, minigengszterünk rábeszélte őket, hogy dugják gyorsan vissza. Tegnapra Trabi intelligens szabadulóművészhez méltóan megtalálta, hol tud a drótháló alján akkora lukat fúrni, ahol kifér egy dagadt póni, majd a stratégiai pont tesztelése után büszkén nekiállt az udvaron parádézni, úgyhogy némi villanypásztor-szerelés után inkább visszaköltöztettük a nagybandába, ahol egyébként is remek a hangulat, a gebbencsek már nagyon érzik a tavaszt. Öröm az ürömben, mármint Trabi számára, hogy a vidámkodóbb lovak (főleg Daróc, Ribic és Öcsi) folyamatosan vele akarnak játszani, akkor is, ha ő már nem annyira.


2009. március 15, 00:48, vasárnap


Tegnap egy kisebb baráti társaság tette tiszteletét 2 zsák kutyatáp társaságában a négylábú tanyalakóknál, ma pedig - immár visszatérő tanyalátogatóként - ismét eljött hozzánk Edit és Laci, valamint Edit anyukája; látogatásuk a nyomikon kívül elsősorban Buflának szólt. A szénakazalban talált retriever már több mint egy hónapja nálam dekkol, azóta sem jelentkezett érte az eredeti gazdi, úgyhogy Editék a képek és az olvasottak alapján úgy gondolták, megismernék Bufit személyesen is, és kölcsönös szimpátia esetén örökbefogadnák.


2009. március 12, 23:52, csütörtök


Bemásolt felhívás a Noé Állatotthon Alapítvány palackgyűjtő akciójáról.


2009. március 12, 22:58, csütörtök


A jó idő örömére ma minden fiatalt megdolgoztattam egy kicsit futószáron. Bizonyára többen elszörnyednek, hogy roppant szakszerűtlen kötőféken és szakállal futószárazni, de istenkém, zablamentes és roppant szakszerűtlen vagyok.


2009. március 11, 20:12, szerda


Bemásolt segítségkérés egy elveszett ló ügyében a paci.hu-ról.


2009. március 11, 15:46, szerda


A lassan, de bizonytalanul beköszöntő jó idővel párhuzamosan nő az a állatbarátok száma is, akik szeretnék személyesen megismerni a nyomiménes becses tagjait, és a segíteni vágyó tanyalátogatókban felmerül a kérdés: mivel tudnának hozzájárulni a lómenhely lakóinak életéhez. Nos, a lehetőségek végtelenek, legalábbis e téren, ami folyamatosan, nagyüzemi mennyiségben fogy:


2009. március 11, 15:44, szerda


Egy nap szép idő, egy nap zuhé, és ötpercenként újfajta front. Ehhez képest egész üzemképes vagyok, jól alakul a Lecsó-betanító project, olyannyira, hogy Lecsót megdicsértem – nem is olyan reménytelen. Talán mondanom sem kell, hogy ezek után pihenés címén még aznap sikerült oly módon felcsavarodnia egy oszlopra, hogy ismét futószáras rángatással sikerült csak kirántgatni szorult helyzetéből. Tehát töredelmesen és nyilvánosan visszavonok minden olyan célzást, ami a leghalványabb módon is utalt volna Lecsó feltételezett agyi képességeinek feltételezésére – mindenki jobban jár, ha elkönyveljük, Lecsónak ilyen nincs.


2009. március 08, 23:10, vasárnap


Tegnap olyan rosszul voltam, hogy délután ötkor sikerült elővánszorogni a vackomból, ezek után nagy öröm volt a mai napsütés, és az általa kiváltott hiperaktivitási roham.
2009. március 08, 10:25, vasárnap


Képek, csak úgy.


2009. március 04, 00:36, szerda


Sürgős, bemásolt segítségkérés két kutyusnak...


2009. március 03, 01:46, kedd


Vasárnap meglátogatott minket Mariann és Tamás Budapestről, meglepték a gebbencseket rágni- és nyalnivalóval, almával, répával és nyalósóval. Ez utóbbinak az elnevezését sosem fogom megérteni, hiszen nem a só nyalja a lovat, legalábbis nálunk.Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)