2009. április 28, 23:46, kedd


Megrázó fényképek arról, hogy mi lehet a következménye rosszul táplált, szocializálatlan kutyák tartásának - csak erős idegzetű olvasóinknak.


2009. április 26, 14:28, vasárnap


Sajnos ugrott a mai lómenhelyes adás a Naplóban, most kaptuk a hírt, hogy boccccs, de mégsem fér bele a műsoridőbe.


2009. április 25, 23:03, szombat


Stopli már előző nap se jött ki a házából. Előzményként Igor rondán megkapta a csípőjénél, utána az öreg Stopper látványosan sajnáltatta magát, de ezt már megszoktuk tőle, hisztis vénember, azaz vénkutya - aznban mikor a hívásomra se jött elő a vackából, sőt még egy bágyadt csóválás sem telt az ólból kilógó kutyafaroktól, komolyan elkezdtem aggódni.


2009. április 23, 22:41, csütörtök


Délelőtt Eszterrel befejeztük a tiszadobi gyerekek jóvoltából rendbetett legelő körbekerítését (ezzel fel is éltük a szigetelő- és villanypásztor-készletünket), majd kiköltöztettünk az új karámba egy négy fős delegációt, akik reményeink szerint nem veszik észre, hogy a villanypásztorban egyelőre nincs áram. A kiköltöztetett négyes (Zakuszka, Pimpa, Öcsi és Café) boldog, felszabadult vágtával térképezte fel új birodalmát és köszönte meg a gyerekek munkáját, miközben Flex üdvözült vigyorral a képén nyargalt a dübörgő lólábak mellett.


2009. április 23, 09:20, csütörtök


A tiszadobi gyerekek tegnapi alakításán felbuzdulva újabb munkásnap gondolatát fontolgatom, ezúttal a lelkes honlapolvasók számára; jövő hétvégére (május 2-3*) tervezek egy (vagy inkább kettő) össznépi bozótirtós szeánszot. Amit ígérhetek: lovak, kutyák, jó levegő, szép táj, nehéz fizikai munka és még nehezebb fizikai munka, izzadtság, kosz, izomláz és hátfájás - egyszóval tanyafittness. Lehet tolongani. :)


2009. április 22, 21:16, szerda


Mátranovák, erős szél. Salgótarján, szitáló eső. Mátracserpuszta, tűző napsütés, és a frizurám még mindig tart. Igaz, ennek a fő oka az a szomorú tény, hogy két hete épp csak annyi vizünk van, hogy az állatokat meg tudjuk itatni, és a hajmosás elérhetetlen luxus, de ez mellékes.


2009. április 21, 23:16, kedd


A lovak nagy örömére megkezdődött a legelőszezon, amit kiadós tavaszüdvözlő rotyózással ünnepelt a nyomiménes. Csipetnyi üröm az örömben, hogy a korai szezonkezdés javarészt annak köszönhető, hogy vacakul állunk szénával, de a lovakat ez szerencsére kevésbé aggasztja, mint engem. A szoktatás rendben megvolt, a négytagú HTCsVT (Húszon Túli Csontosseggű Vének Társasága, tagok Ozzy, Pompi, Lambi, Rozi) abban a kiváltságos helyzetben van, hogy egy külön részen legelhet orrba-szájba, köszönet a lehetőségért Juliska néninek a szomszédból, aki nem csak isteni kakaós tekerccsel traktál, hanem a földjét is felajánlotta legeltetésre.


2009. április 17, 23:24, péntek


Itt a tavasz, a jó idővel párhuzamosan egyre több, a nyomiménesre kiváncsi állatbarát látogatót kapunk, és a rokonok, barátok is jönnek segíteni. Repüló és Sas jóvoltából kaptunk egy gáztűzhelyet, és persze köszönjük mindenkinek, aki felajánlotta a segítségét ezügyben is.
2009. április 15, 03:07, szerda


Ne feledkezzünk meg a szénában talált Bufla kutyánkról sem, aki nem egészen két hónapi lómenhelyi lébecolás után április 4-én, az átcuccolás zűrzavaros időszakában utazott el új gazdijaival, Edittel és Lacival Budapestre. Bufiról tudtuk, hogy bombabiztos, ideális szobakutya, de egy valamire nem gondoltunk: a lakásig vezető út lépcsőházzal van kikövezve, Bufi pedig nem szereti a lépcsőházat. Sőt.


2009. április 15, 01:19, szerda


Eddig kétszer költözött a lómenhely; Tolnából az Alföldre, Alföldről a Mátrába. Részemről ennyi elég is volt, úgy voltam vele, hogy többé egy tapodtat sem, de az élet ugye produkál meglepetéseket. Az elmúlt, cseppet kaotikus időszak során csak párszáz métert kellett megtenni, azt viszont hogy!... Íme néhány kedélyes pillanatkép.


2009. április 10, 08:39, péntek


Kissé fáradtan, de továbbra is megvagyunk. A lovak remekül érzik magukat, vígan rotyózgatnak az új karámjukban, csak Cica bizonyul problémásnak, aki jó szokása szerint az első adandó alkalommal kimászott a karámból és elindult a vakvilágba, úgyhogy most egy karámoszlophoz kötve várja, hogy elkészüljön a végleges vakló-tároló szeparé.


2009. április 06, 13:02, hétfő


Rövid jelentés: hála a világ legcsodálatosabb barátainak, a lovakat, takarmányt és egyéb cumókat tegnap sikeresen leköltöztettük az én területemre. Hatalmasnagy köszönet és tapsvihar Anyunak, Apunak, Eszternek, Évának, Heninek, Ricsinek, Froclee-nak, Mongolnak, Editnek, Lacinak, Bano-nak, Pacibának, Margitnak, PÉvának és Chikynek a segítségükért, nélkülük nem sikerült volna.


2009. április 05, 00:29, vasárnap


Főbb híreink röviden: nekem vannak a legeslegrendesebb szüleim és barátaim a világon. Anyuék egész napra eljöttek segíteni, itt van Éva, Heni, Ricsi, Froclee (Mukinak köszönöm az Erdélyből távküldött gyógycsokit), Mongol fel-alá cikázik Maklár és Cser között, Bano félig szétesett robogóval feltöfögött Budapestről villanyt szerelni, Bufi új gazdái, Edit és Laci egész délelőtt segítettek pakolni, holnap is kapunk erősítést, szóval helyzet ide vagy oda, nekem bizony nagyon jó.


2009. április 04, 06:52, szombat


Bajban ismerkszik meg a jó barát és rokon, ma Anyuék és Heniék is jönnek a tanyára segíteni, tegnap este pedig befutott Edit és Laci, egyrészt Bufláért, másrészt pakolási segéderőként. Én meg nagyon köszönöm mindenkinek a drukkot, telefont, mailt, hírtovábbítást, jószándékot, és elnézést, ha nem tudom rögtön felvenni a telefont vagy válaszolni, de már a fülemre nőtt a mobil, ráadásul óránként kétnapi dolgot kéne megoldani, de nem nagyon megy.


2009. április 03, 17:40, péntek


Azt hiszem, ez életem leggázabb blogbejegyzése és segítségkérése - nem elég, hogy überrondán befürödtem emberismeretből, de emiatt méretes bajba sikerült keveredni a komplett állatállománnyal.


2009. március 31, 23:10, kedd


Bufla végre megszabadult a pocakjában sorakozó varratoktól és a nyakán terpeszkedő gallértól; az eredmény egy vidáman ugrabugráló Bufla, aki kezd hozzászokni a gondolathoz, hogy ismét átfér a szűkebb helyeken is.Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)