Virtuális örökbefogadásHogy miért jó a virtuális örökbefogadás? Mert egy mentett állatokat is tartó szervezet – jelen esetben a Zakuszka-tanya - támogatása személyesebbé tehető azáltal, hogy az örökbefogadó jelképes összeggel szponzorálja az általa kiválasztott jószágot. Ez nem jelenti azt, hogy el is viheti – de azt gondolom, hogy a visszajáró olvasók ezzel tisztában vannak, és nem a birtoklásért fogadnak örökbe, hanem hogy segítsenek. És talán jobb úgy segíteni, hogy saját szempontok alapján kiválaszt egy kedvencet, azért, mert szép, azért, mert helyesen rondácska, azért, mert szomorú, azért, mert vidám, stb., és van egy állat, akin segít, akinek követheti a sorsát, akinek szurkolhat, hogy meggyógyuljon vagy begazdisodjon, és jó érzés lehet, ha pl a kiválasztott kutyus a menhelyről családba kerül, hogy ehhez ő is hozzátett valamit. Ez egy remek lehetőség annak, aki otthon nem tarthat állatot, viszont szeretne segíteni. Részemről a ló-, kutya- és macskamentéshez az időmet, energiámat, életemet adom, a virtuális örökbefogadók pedig a pénzt, mert sajnos az is kell - az állatok ellátása, a megfelelő életkörülmények megteremtése, az esetleges betegségek kezelése sokba kerül.

Tehát ünnepélyesen bejelentem, hogy a mai naptól a Zakuszka-tanyán is működik a jelképes örökbefogadás. Igaz, kicsit máshogy, mint a többi szervezetnél.

Innen sem lehet hazavinni az állatot (ill. a kutyák/macskák örökbeadása természetesen folytatódik megfelelő gazdi jelentkezésekor), és egyelőre inkább nem írok olyat, hogy küldök hírlevelet, helyzetjelentést, oklevelet, akármityüt, mert úgyis elkeverem. Azt gondolom, hogy akit megérintett a tanya lakóinak élete, úgyis követi az eseményeket a blogon keresztül, és bizonyára megérti, hogy a vasvellapörgetés, írás-rajzolás és egyéb tanyasi mókák mellett nehéz időt szakítani olyan dolgokra, amikbe csak belekeveredek és úgysem tudom tartani.

A zakutanyasi virtuálörökbefogadós rendszer kissé rendszertelen: nincs minimális befizethető összeg, hiszen sok kicsi sokra megy, minden fillér hatalmas segítséget jelent. Lehet egyszeri átutalás vagy havi rendszeres, egy konkrét állatnak címzett vagy általános, mindenképp előre viszi az ügyünket. Cserébe sajnos nem tudok felkínálni mást, „csak” a tudatot, hogy segítettél nekünk.

Köszönjük a segítséget a Zakuszka-tanya minden lakója nevében!

Számlaszámunk:

11735005-20540371, Zakuszka-tanya Alapítvány A Rászoruló Lovakért (OTP)
IBAN: HU36 1173 5005 2054 0371 0000 0000

 további információ: info@zakuszkatanya.hu

és persze a jelképesen örökbefogadható jószágok, aktuális mentett lakóink:

Zakuszka


Trabi

 

Nyüzüge

Hekuba

Ribic


Flex 


Pók


Fejőke 


 Statív


Kisciri


Endorfin


CélgömbDonna AnorexiaDonna Demencia

http://www.zakuszkatanya.hu/images/allatok/PICT0078_2.jpg

BumerángEtus
Támogatóink

Pfizer Kft.
MAPE - Magyar Patkolókovácsok Egyesülete
balanszFILM - Zakumentumfilm
Kopperdák Stúdió
Nyeregvilág

Napló archívum

2017 (1)
2016 (3)
2015 (6)
2014 (49)
2013 (81)
2012 (119)
2011 (188)
2010 (216)
2009 (222)
2008 (271)
2007 (248)